si tu vei gandi intr-o zi la fel ca mine.

INVATA CUM SA FII UN TEMPLU PUTERNIC

Ti se intampla sa ai insomnii?




Suntem cu totii oameni si de cele mai multe ori incalcam unele reguli de viata. Organismul omului este la fel ca o masina dar de cele mai multe ori iubim mai mult masina decat pe noi insine.Ce ma face sa spun acest lucru este faptul ca orice proprietar de masina in fiecare an isi duce masina la o revizie si printre altele ai schimba uleiul, ceea ce mi se pare ca seamana a un fel de detoxifiere a organismului.
De cate ori ti-ai stabilit o data in calendar in care sa te programezi la doctor?Multi vor raspunde cu ..nu stiu, si eu am facut la fel. Deci insomniile sunt oglinda stilului de viata pe care il avem : Nerespectarea orelor de masa si de somn ,un consum sporit de produse energizante, mesele prea copioase, aerul inchis din locuinta si chiar anumite boli de care inca nu stim sunt putine indicii care ne pot duce la instalarea insomniilor. Insomnia este un semnal de alarma pentru sanatatea organismului care va cere ajutorul. De aceea este bine sa nu luati medicamente fara sa va fie prescrise de catre medic si sa incercati sa va canalizati gandurile spre ceva frumos , care va face placere. Stresul deasemenea este un factor care favorizeaza aceasta stare de insomnie si care slabeste organismul. Atat femeile cat si barbatii sufera din cauaza insomniilor in perioada premergatoare menopauzei si andropauzei, acestea manifestandu-se diferit de la o persoana la alta prin bufeuri in timpul noptii sau prin incontinenta urinara.
Chiar si copiii pot suferi de insomnii datorita faptului ca nu respecta programul de somn sau datorita schimbarilor hormonale in perioada de adolescenta.
Insomnia se poate trata schimbandu-ne in primul rand stilul de viata si cautand sa gasim in produsele naturale cel mai puternic ajutor. De exemplu consumul de ceai de sunatoare este un bun remediu al insomniilor acesta avand puterea de a ne darui linistea inducandu-ne starea de calm. Pe timpul verii puteti face cateva kg. de ceai pe care le tineti la frigider si care pot fi consumate cu placere in locul bauturilor carbogazoase si care va da satisfactie organismului creand-i o stare de confort si calm.
Se poate gasi si in plafar sub forma de tinctura fiind folosita dupa prospectul acesteia.
Inlocuiti masa de seara cu salate ceea ce va duce la un somn linistit si la echilibrarea metabolismului regland tranzitul intestinal. Se spune ca sanatatea omului incepe din cavitatea bucala si se termina in colon , acolo unde se depoziteaza cea mai mare parte a toxinelor. Pentru eliminarea acestor toxine este nevoie ca in aceasta perioada de vara sa folosim tot felul de salate in dieta noastra cea mai avantajoasa fiind salata de varza, slata de spanac care este folositoare celor ce sufera de anemii. Inca un produs care nu trebuie uitat este mierea de albine folosita cel putin doua sau trei luni de zile pe an. Meditatia si plimbarile in aer liber au o deosebita importanta pentru deconectarea psihica de la grijile de zi cu zi. Incearca numai odata si organismului ai va place modul in care ai grija de el!

2 comentarii:

  1. eu am insomnie pana la 3 noaptea. dupa aia ma loveste un somn teribil si dorm mai mult neintoarsa pana aud cum suna ceasul...

    RăspundețiȘtergere
  2. Este momentul sa vezi unde gresesti, sigur este o problema undeva!Poate consumi cafea in orele dupa-amiezii,sau poate treci de ora la care corpul cere sa te culci .

    RăspundețiȘtergere