si tu vei gandi intr-o zi la fel ca mine.

INVATA CUM SA FII UN TEMPLU PUTERNIC

Ce trebuie sa stim despre Lapte?


Alimentul de baza pentru cresterea copiilor,si in special al bebelusilor fiind laptele de mama .In prezent mamele nu isi mai alapteaza bebelusii la san din motive de neanteles.Este mult mai usor ca o mamica sa alapteze bebelusul la san si totodata mult mai comod . In afara de aceasta este foarte benefic pentru copil deoarece , calitatile laptelui matern intareste sistemul imunitar al acestuia .
Laptele de provenienta animala este interzis sa fie consumat de catre copiii sub un an motivele fiind legate de alergii , colici , eczeme si altele.
Pentru adulti laptele este un aliment indispensabil deoarece aduce organismului necesarul de grasimi animale si substante nutritive.Laptele degresat se crede ca ar fi cea mai buna alegere, pentru cei care sunt consumatori constanti de produse lactate, acesta continand doar substante nutritive .
Laptele are un bogat continut in calciu ce este necesar persoanelor cu probleme de osteoporoza , dar consumul trebuie limitat deoarece un consum de lapte zi de zi poate duce la demineralizarea oaselor.
Avantaje si dezavantaje.
Laptele este implicat in aparitia alergiilor , fiind un aliment bogat in proteine el poate provoca si constipatia.
Laptele trebuie sa fie pasteurizat sau fiert pentru a fi distrusi diversi microbi care pot afecta sistemul imunitar.
Se cunosc multe specii de animale care isi cresc puii cu lapte doar pana la antarcare ,dupa aceea intervine alimentatia obisnuita . Omul insa consuma lapte in diverse perioase de viata sau chiar toata viata.
Cea mai greoaie misiune este atunci cand suntem in fata raftului si trebuie sa alegem , si totusi cel mai preferat este laptele cu mai putine grasimi sau cel degresat.
O alegere buna este laptele la punga pentru ca are un termen mult mai scurt de valabilitate ceea ce ne demonstreaza ca este mult mai natural.
Produsele derivate din lapte sunt: urda, branza, casul, cascavalul, smantana , iaurtul, chefirul .
Cele mai naturale sunt produsele care nu au ca aditivi cheagul. Deci putem consuma ca aliment bio branza dulce si iaurtul acrit natural ,apoi urmeaza urda si casul.
Produsele lactate de calitate superioara sunt produsele obtinute de la animale care sunt hranite natural .

2 comentarii:

  1. Am probat toate tipurile de lapte,de la cel de vaca abia muls pana la cel de soia si multe multe altele.Am o problema nu diger laptele si preparatele din lapte ma inbaloneaza de am dureri de burta vreo doua zile,chiar si de la un pahar de lapte sau iaurt,si problema e ca-mi place foarte mult,dar din pacate nu pot sa-l beau!nimai bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. O usoara problema de digestie dar balonarile se rezolva cu un ceai de anason.

    RăspundețiȘtergere