si tu vei gandi intr-o zi la fel ca mine.

INVATA CUM SA FII UN TEMPLU PUTERNIC

Sezonul capsunilor


Capsuna a adunat in jurul ei dea lungul vremurilor diverse legende cum ar fi aceea de simbol al bunatatii perfecte sau de simbol al fertilitatii datorita faptului ca ea contine un numar mare de seminte.
O alta legenda spune ca atunci cand Adonis a murit , zeita frumusetii Venus a fost foarte indurerata plangandu-l foarte mult. Lacrimile acesteia la atingerea pamantului s-au transformat in capsuni avand forma de inima, de unde vine si forma capsunilor.Capsunii au fost foarte pretuiti de catre romani acestia folosindu-i in scopuri terapeutice aproape in orice afectiune .In zilele noastre se stie ca sunt un bun desert si totodata o buna sursa de energie si hidratare a organismului datorita continutului ridicat de apa.
Fructul de capsuni contine vitamina C, potasiu, fibre ,acid folic si totodata antioxidanti benefici organismului.Este un bun laxativ ceea ce ne ajuta la detoxifierea organismului, si la reglarea greutatii corporale.
Avand in vedere ca se gasesc pe piata doar o perioada scurta de timp ar trebui sa nu pierdem ocazia de a face o cura pentru ai reda organismului energia necesara.
Important ; persoanele alergice sa aiba grija cat consuma.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu