si tu vei gandi intr-o zi la fel ca mine.

INVATA CUM SA FII UN TEMPLU PUTERNIC

Romanita, floarea campului

Gingasa ,   frumoasa si puternica prin calitatile sale,  Romanita asa cum cum este cunoscut Musetelul din strabuni este planta care de foarte multe decenii  a ajutat oamenii pentru tratarea diferitelor afectiuni. Distinsa prin gratia sa si simpla prin culorile care o reprezinta Romanita creste pe toate campurile chiar si pe marginea soselelor si in gradini fara sa fie cultivata.  Mirosul sau de proaspat in amestec  cu polenul  cules  de  albinele care  zboara din floare in floare face ca Romanita,  la cea mai mica adiere de vant sa imprastie miros de liniste si pace , de calm si relaxare. Cel mai simplu preparat din Romanita Romaneasca este ceaiul,  care poate fi preparat prin fierbere sau prin infuzie ; o cana de apa  cu o lingurita de floare. Romanita infloreste de la inceputul primaverii si pana in luna iulie;  poate fi culeasa  dupa ce se ridica roua si pana la orele pranzului pentru a-si pastra calitatile terapeutice.
 Strabunii nostri au folosit plantele drept remedii naturale fiind la indemana oricui , ei culegeau cu grija aceste plante pe care le uscau si apoi le pastrau in saculeti de panza. Musetelul era folosit de catre tinerele satului pentru infrumusetare, ele isi spalau fata cu ceaiul rezultat din florile  uscate ; fata era acoperita cu o panza de bumbac inmuiata in ceai si dura cateva minute pana fata si ochii obositi se relaxau.
  Tot pentru relaxare  se punea in apa calduta din cada cate un saculet cu flori de Romanita  , acestea tonifica muschii organismului si indeparteaza mirosul neplacut al toxinelor pe care glandele sudoripare le elimina in decursul zilei.. Ranile pot fi spalate si tamponate cu ceaiul care are puteri miraculoase dezinfectand cu succes locurile afectate dar ce trebuie retinut este faptul ca toate tratamentele naturiste trebuiesc folosite adecvat pentru a da rezultate.
  Pe zi se beau 2-3 sau patru cani de ceai pentru a calma durerile de stomac , la fel si ranile se vor spala de 3-4 ori pe zi. Romanita in amestec cu sunatoare sau mai bine zis Pojarnita este un bun remediu pentru depresii dar cu o conditie face-ti un obicei din a bea ceai doua sau trei luni cate doua , trei cani pe zi si sigur va ve-ti bucura de rezultate.  Pentru  toate persoanele care simt ca sunt depasiti de situatii si stresul este precum un gandac ; exista uleiuri volatile care puse in camere in recipiente mici in adaos cu apa schimba satisfacator situatia. Calmul se v-a instaura iar noptile ve-ti dormi un somn linistitor, fiecare zi ce trece va fi mai calma , mai linistita iar aerul din incaperi va fi mult mai prospat. Datorita faptului ca toate aceste daruri ale naturii ne-au fost lasate  drept mostenire  iar strabunii nostri le-au descoperit calitatile terapeutice ,  a sosit timpul reintoarcerii la  adevar , trebuie sa ne regasim in fiecare planta .

13 comentarii:

  1. ne place foarte mult ce ati scris dar va rog frumos corijati gramatical verbele:va...nu v-a veti nu ve-ti etc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ... mai pe-ntelesul tuturor, tot ce este la "timpul viitor" se scrie fara cratima ! :)))

      Ștergere
  2. Romanuta si musetelul sunt una si aceeasi planta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. cine stie cum se inmulteste romanita?

      Ștergere
    2. Daca cumperi o cutie de ceai de Romanita vrac si-l presari pe un strat proaspat sapat in gradina, dupa care mai cerni un strat subtire de pamant pt. acoperire, sigur vor iesi cateva plante ! Cam la fel se procedeaza cu majoritatea plantelor medicinale ! ( ex. galbenele, sunatoare... )

      Ștergere
  3. am inteles ca e bun și pentru infecții în zona intimă e corect

    RăspundețiȘtergere
  4. Asa se intimpla cind toti nechematii si habarnagiii se baga in seama cu niste cunostinte pe care NU le au! Citez din cartea "Plante medicinale din flora spontana" de C.Constantinescu si A.Agopian:
    Romanita (Anthemis) In cadrul acestui gen sint mai multe specii. Acestea SE DEOSEBESC DE MUSETEL prin receptaculul plin in interior si prin prezenta perilor sau a membranelor de pe suprafata lui.
    Draga "descoperanatura.blogspot...", poate ar fi mai bine sa scrii despre sex! Cine stie ce lucruri minunate am putea afla!?

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce utioa este aceasta informatie o sa ma ajute la proiect.!!!!!MULȚUMESC MULT😍😍😍😍😍😊😊😊😊😎😎

    RăspundețiȘtergere
  6. Mulțumesc pentru inforamție

    RăspundețiȘtergere