si tu vei gandi intr-o zi la fel ca mine.

INVATA CUM SA FII UN TEMPLU PUTERNIC

Codexul alimentar al romanilor

Atat timp cat obiceiurile noastre mai au inca viata,  codexul alimentar al poporului roman va fi respectat  de cei care vor consuma alimente numai din supermarketuri.  Pentru moment se mai poate trai sanatos daca  fiecare dintre noi mai are pe cineva in zona rurala, acolo unde taranul batran si garbovit stie ca el asa a crescut la parinti cu obiceiuri pe care inca le mai pastreaza. Dupa marea industrializare a tarii majoritatea tineretului a luat calea  spre orasele din tara pentru  a trai mai bine iar mai nou calea altei tari , satele ramanad cu o populatie foarte mica si imbatranita. Obiceiurile  au avut o perioda in care au cam fost date uitarii iar o parte dintre noi si-au  negat radacinile. Suntem intr-o perioada in care revenim usor , usor la tot ceea ce ne-a lasat Dumnezeu -traditia  .De aceea  inca mai  avem ce pune pe masa atunci cand vin sarbatorile  de iarna, traditia intotdeauna nea unit si nea dat aripi ca suntem cei mai buni si totodata cei mai originali in toate.  Preparatele noastre de Craciun sunt bunatati adevarate si  naturale care ne reprezinta; sarmale .carnati, toba, lebar  si o friptura stropita cu vin rosu.nu poti manca decat in  sfanta noastra tara. Codul  produselor alimentare  deocamdata mai are de asteptat pentru ca unii dintre noi mai au inca chef de viata si de munca, pentru ca nimic nu se poate obtine fara sa muncim si poate asa se vor repopula satele .Nimeni nu poate interzice taranului sa nu-si cultive gradina asa cum stie si sa-si creasca animale in curte dupa  traditie.  In cazul in care se impun reguli in care taranul nu poate sa mai faca acest lucru cred ca seamana a razboi ; dar ce fel de razboi este acesta?   a interzice sa traiesti sanatos. Pana atunci  nu uitati ca satul romanesc este plin de surprize Pamantul ne asteapta sa-l cultivam si  sa-i dam ceea ce ne cere, samanta care se inmulteste si care poate hrani si pe cei insetati de putere. Porcul este deja taiat sa mergem sa-l preparam.Miroase a vin fiert si a friptura proaspata  care  aminteste de frumusetea sarbatorilor de iarna si a clinchetelor de clopotei .

6 comentarii:

  1. Ai dreptate,nimeni nu poate interzice taranului roman - acum fermier sa creasca animale in gospodarie,dar v-a trebui sa faca aceasta dupa anumite reguli.Apoi datorita altor reguli impuse pentru cresterea porcilor de a nu se mai putea preda de tarani surplusul pentru abatorizare numarul porcilor crescuti in gospodarie a scazut foarte mult. Datorita micsorarii tot mai mult a numarului de vaci si de porci crescuti in gospodariile taranesti a rezultat si abandonarea lucrului pamantului.Logic,daca lucri pamantul ai bucate deci trebuie sa le dai la animale, animalele si alte produse trebuie sa le valorifici si sa scoti un profit s.a.m.d.Majoritatea oamenilor de la tara sunt in varsta,au pensii mici si nu mai au putere economica sa lucre pamantul.Nu se va putea incuraja lucrul pamintului daca nu se vor crea conditii de valorificare a produselor.Piata de desfacere e formata din tot felul de samsari si ciujeri care dijmuiesc bruma de munca a bietilor oameni.Sa auzim de bine.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am fost de curand la o pensiune si te aprob intru-totul!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cred ca schimbarea o vor aduce generatia de mijloc care vor dori sa dezvolte activitati de mici fermieri si atunci satul romanesc va zambi din nou..

    RăspundețiȘtergere
  4. Din pacate tocmai asta se urmareste cu tot felul de legi scoase de pe o zi pe alta sa nu ne mai hranim sanatos ca omul sa nu poata trai mai mult.Comunitatea Europeana este cu doua fete cu una ne linge si cu ceialalta ne "omoara".Suntem mici si fara putere pe pamant insa sufletul este puternic si cu ajutorul Domnului va invinge orice lege pamanteasca!
    Domnul sa-ti binecuvante toate gandurile!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Corina, eu cred si sunt sigura ca vom reusi ca natiune sa ne afirmam ,pentru ca suntem un popor divin..

    RăspundețiȘtergere
  6. noi cei care nu avem pe cineva la tara sintem condamnati sa ne ofilim de la otravurile lor, si nici macar nu existe magazine cu hrana naturista la un pret rezonabil

    RăspundețiȘtergere