si tu vei gandi intr-o zi la fel ca mine.

INVATA CUM SA FII UN TEMPLU PUTERNIC

Legenda lui Mos Craciun

  
Demult canva cu mii de ani in urma , traia in Betleem un pastor batran si rau  de inima. Oamenii din acele vremuri il numeau  Mos Craciun ; era bogat , avea turme de oi case frumoase si gospodarii la fel de frumoase ce aveau grajduri pentru animale.    Serile erau geroase si focul palpaia in soba cand deodata la usa lui Mos Craciun bate cineva, erau doi straini , un barbat si o femeie.  Erau Maica Domnului si Iosif cel bland si cuminte doreau sa fie gazduiti pentru o noapte. Pastorul cel cu inima rea nu  a recunoscut  pe   Sfanta Maria si nici pe Iosif  si nu  i-a primit in casa.. Sotia  lui Mos   Craciun era o femeie  tare buna la suflet , blanda si iubitoare de oameni, totdeauna isi ajuta semenii. Vazand-o pe Sfanta Maria care era gata sa nasca din clipa in clipa i se facu mila  si o adaposti in grajdul animalelor fara sa  stie sotul ei.  Craciuneasa, ca asa o chema pe blanda femeie o ajuta pe Sfanta  Maria sa-l nasca pe Isus Christos  simtind ca este datoria ei de femeie sa faca acest lucru si era tare bucuroasa. In noaptea aceea , cand sa nascut Isus cerul s-a luminat  parca vestind minunea care s-a petrecut aatunci Craciuneasa a  alergat  la pastor sa-i dea vestea  minunata.  Acesta  afland vestea  s-a inegrit de suparare     si atunci  s-a razbunat pe  sotia lui credincioasa si buna  batand-o ssi taindu-i mainile care l-au adus pe lume  pe fiul lui Dumnezeu.  Femeia speriata de ceea ce i s-a intamplat a alergat la  Staul; Maria , Maica sfanta , vazand-o pe cea care a ajutat-o  in clipele acelea grele , a facut o mare minune.Craciuneasa s-a apropiat de  pruncul Sfant ssi pe data mainile s-au lipit la loc.
In tot acest timp Mos craciun s-a gandit la fapta pe care a savarsit-o l-a cuprins remuscarile si parerile de rau si incepu a plange, .  Dupa ce planse indelung  gandind la fapta groaznica pe care a facut-o se indrepta catre iesle  ingenunchind  in fata copilasului divin cerandu-si iertare.
Isus nu l-a pedepsit pe Mos    Craciun asa cum ar fi meritat, iertandu-i fapta groaznica pe care a facut-o fara sa cugete.
Mos Craciun  s-a cait mult pentru fapta care a facut-o de aceea a doua zi  si-a impartit toata averea copiilor.  Isus i-a cerut lui Mos Craciun sa  colinde vesnic in noaptea Sfanta pe la casele oamenilor saraci si bogati si sa imparta daruri mai ales copiilor.
Traditia s-a transmis pana in zilele noastre  si bucuria  Craciunesei la fel.  de aceea in aceste zzile de sarbatoare sa nu uitam sa-l cinstim cum se cuvine atat pe Isus cat si pe ceilalti sfinti  deschizand usa colindatorilor  care ne aduc aceasta minunata veste.  Dechizand usa il primim  pe Dumnezeu in casa noastra.

LA MULTI ANI !                    SARBATORI FERICITE!

                        NOAPTE  CRACIUNULUI      
o poezie veche transmisa din bunici in bunici

Afara ninge linistit
   Si-n casa  arde focul.
Iar noi pe langa mama stam
   Demult   uitaram , jocul.


E noapte patul e facut,
Dar ..cine sa se culce?
  Cand mama spune de Isus .
Cu glasul ei cel dulce.

Cum s-a nascut Isus in frig
   In iasla cea saraca,
    Cum boii peste El suflau
 Caldura lui sa-i faca.

Cum veneau ingerii  din cer ,
Cantand ,
Pastorii de la stana
Cu flori de mar
In mana!
 
  SARBATORI  CU BINE  !,

2 comentarii:

  1. CT frumoasa poveste si frumoase versuri defapt o colinda splendida!Sa ai si tu parte de cea mai frumoasa sarbatoare!CRACIUN FERICIT!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc , cu aceleasi ganduri dragi !

    RăspundețiȘtergere