si tu vei gandi intr-o zi la fel ca mine.

INVATA CUM SA FII UN TEMPLU PUTERNIC

Cafeaua


Cafeaua face parte din vietile noastre ,vrem nu vrem am intrat in acest joc cu arome care ne invaluie simturile si care prin savoarea sa ne incanta.Cafeaua se consuma de obicei la primele ore ale zilei pur si simplu dintr-un obicei , apoi peste zi mai urmeaza una sau chiar doua cafele pentru a ne energiza si pentru a indeparta oboseala. Au fost vremuri cand cafeaua era considerata un lux , pentru ca nu o putea cumpara toata lumea datorita pretului ridicat si totodata a lipsei acesteia de pe piata, stiind ca este cultivata doar in anumite tari cu o clima favorabila cresterii acesteia.Deci cafeaua poate fi cumparata de orice persoana care simte nevoia de a-si improspata si energiza organismul.Totodata putem sa ne dam seama ca acesta produce si dependenta datorita unei substante numita cofeina care se poate gasi si in diferite bauturi racoritoare care sunt consumate atat de adulti cat si de adolescenti.

Este cofeina daunatoare ?

_un efect negativ este suprastimularea sistemului nervos, de aici apar si tremurul ,insomnoia.

_bauturile pe baza de cofeina produc iritatie gastrica, si se poate tulbura digestia uneori ajungandu-se la voma .

_consumand in exces cofeina organismul nu mai poate absoarbe fierul si calciul si favorizeaza aparitia osteoporozei si a anemiei.

_cofeina favorizeaza cresterea nivelului zaharului din sange iar organismul cerand continuu inca o cafea sau un alt energizant pe baza de cofeina.

_cofeina irita rinichii si totodata favorizeaza boli ale aparatului urinar, atat la femei cat si la barbati.

Putem inlocui cafeaua?

Unii spun ca am putea-o inlocui dar cu multa vointa , prin plimbari in aer liber ,prin diferite activitati placute care sa ne indeparteze de acest gand, prin relaxarea in natura langa un izvor .Ceea ce este important de stiut, putem inlocui cafeaua cu un ceai din plante ,pentru inceput este greu dar se poate.Energia se poate castiga si prin alte metode pe care le ve-ti descoperi singuri.

Putem consuma cafea dar nu in exces , un consum rational este bine venit pentru ca de exemplu cafeaua este si un bun laxativ. Icercarti sa fiti ponderati in tot ceea ce consumati si in tot ceea ce faceti.

-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu