si tu vei gandi intr-o zi la fel ca mine.

INVATA CUM SA FII UN TEMPLU PUTERNIC

Zaharul , indulcitorul vietii


O statistica arata ca noi consumam mai mult de o cana de zahar pe zi .Dimineata primul lucru care il facem sau la care ne gandim este cafeua , la prepararea acesteia ne trebuie in afara de cafea si zahar. Multe persoane nu consuma cafea dar consuma ceai si acesta se indulceste cu zahar.Deci suntem dependenti de zahar.Cea mai mare parte a zaharului pe care il consumam este zahar ascuns adica el este aplicat prin tehnologii moderne incepand de la bauturile racoritoare carbogazoase , deserturi cum ar fi prajiturile din cofetarie pana la cele ambalate si chiar in cerealele pentru micul dejun.
Sunt multe alte produse care contin zahar si chiar derivati ai acestuia cum ar fi fructoza , lactoza, maltoza sau derivate ale mierii cum ar fi melasa.Tote produsele ambalate au subscrise toate acestea la sectiunea ingrediente.
Zaharul odata consumat ajunge repede in sange si mareste energia organismului, poate observa oricine acest lucru ,numai ca acesta crestere este de scurta durata amplificandu-se starea de oboseala si chiar de foame si slabiciune.
Destule persoane au aceasta stare dar continua sa spuna ca daca iau o lingurita de zahar isi revin ,ceea ce pare adevarat dar seamana a dependenta de acest produs.
Pentru a nu cadea in aceasta capcana la momentul potrivit trebuie sa consumam fructe , acestea fiind bogate in vitamine si in zaharuri naturale .
De aceea conteaza ceea ce mancam pentru ca organismul sa-si poata transforma hrana in orce substanta care este necesara.Este bine sa ne infrangem placerea de a consuma prea multe dulciuri pentru ca organismul sa fie sanatos. De aceeia ar trebui sa micsoram portia de ceva dulce obisnuindu-ne sau mai bine zis educandu-ne gustul . Zaharul brun este mult mai sanatos decat cel alb , acesta se gaseste in orce supermarket la raftul cu produse Bio..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu