si tu vei gandi intr-o zi la fel ca mine.

INVATA CUM SA FII UN TEMPLU PUTERNIC

Sanatatea emotionala.



Emotii . Toti avem emotii in viata este ceva normal ,noi le cream si tot noi le stopam.Ce pot face aceste emotii cu sanatatea nostra este greu de spus; dar incercand sa ne analizam vietile, sau privind catre destinele persoanelor care ne sunt apropiate si dragi ne putem da seama ca ele pot crea situatii pozitive sau negative .Fiecare din noi are in interiorul sau puterea de a forma , a intretine si de a dezvolta aceste emotii in energii pozitive sau negative .
Cine ne poate influenta viata de zi cu zi ? Noi , cei din jurul nostru cu care avem legaturi si chiar mediul inconjurator , natura.In primul rand ar trebui sa stim ca natura este un univers creat pentru noi oamenii de aceea trebuie sa avem grija pentru toate cele care ne sunt oferite .Ceea ce gresim fata de acest rai de pe pamant este ca nu stim sa-i oferim dragoste .In schimb stim ca noi avem nevoie de aceasta. Avem dorinta sa fim apreciati sa fim laudati sa fim iubiti sau mai bine zis in centrul atentiei ,dar in schimb nu avem capacitatea de a darui toate acestea. In interiorul nostru exista o asemanare cu natura , de aceea organele noastre interne sunt perfecte pentru a produce toate cele necesare organismului. In natura se gasesc tot atatea elemente cate poate produce organismul nostru. Cineva spunea ca intrg tabelul lui Mendeleev este in universul naturii cat si universul uman. De aceea vom fi mult mai sanatosi daca consumam produse naturale oferite de '" mama Pamant"" si daca suntem intr-un armonie perfecta cu aceasta.Echilibrul intre universul uman si cel al naturii dezvolta energii pozitive benefice: familiei , mediului in care ne desfasuram activitatea si chiar in comunitatea in care traim.Emotiile pe care le avem pot uneori sa ne afecteze viata profesionala ,sanatatea si chiar viata conjugala.Atata timp cat vom gandi negativ, singuri ne vom crea probleme pe orice plan .
De unde vin emotiile?
Ar fi mult mai simplu daca ele ar fi numai pozitive , dar atunci nu ar mai exista Binele si Raul.Toate fiind create dupa capacitatea fiecaruia , ele vin din frica , teama de ceva nestiut ,din nemultumire sau din prea multa mandrie.
Odata ce pun stapanire pe noi acestea, dezechilibreaza organismul si relatia noastra cu mediul inconjurator ,primind din partea tuturor doar ostilitati.Raul deja creat pune stapanire pe noi si incepe sa-si desfaca precum o caracatita toate bratele producand fiecaruia dintre noi schimbari fizice si sufletesti.
Emotiile pozitive sunt un dar divin si trebuie sa fie intretinute pentru a darui si altora focul iubirii si al luminii.Acestea sunt cunoscute de majoritatea dintre noi , dar putini sunt cei care stiu sa duca pe tot parcursul vietii aceasta flacara vie a dragostei fata de tot ceea ce ne inconjoara.Majoritatea traiesc povestea de iubire a vietii spunind ca a trecut acea perioada dar nu vor sa inteleaga ca atunci cand iubirea se dezvolta in universul uman produce schimbari miraculoase din toate punctele de vedere.Nu am auzit vreodata ca o persoana care este indragostita si care iubeste sa i se intample ceva rau , vorbind de boli trupesti .In afara de faptul ca exista o transformare divina in noi suntem in stare sa iertam orce greseala .De aici putem sa ne dam seama ca asemanarea dintre noi oamenii si natura inconjuratoare exista pentru ca aceasta ne iarta intotdeauna, ceea ce ar trebui sa facem si noi.
A gandi pozitiv este o calitate care trebuie sa o dezvoltam pentru ca noi avem capacitate de a putea face acest lucru, iar in cazul in care Raul sau emotia negativa lupta pentru a ne acapara sufletul trecem la o noua schimbare .Atat timp cat avem vointa suntem in stare sa facem aceasta schimbare care ne poate reabilita pentru a ne simti vrednici de dragostea tuturor.
Simti ca te scufunzi in ganduri fara de sfarsit si care au continut negativ , debaraseaza-te de ele pentru ca atat faptele cat si gandurile iti pot influienta viata ,incearca in mintea ta sa fie doar flori , apa, soare, pasari in zbor si nori albastri .
Vara a sosit este momentul unei binemeritate vacante in care sa ai timp sa-ti analizezi gandurile si faptele, drept terapie inclin spre meditatie.Nu uita ca natura face parte din viata ta !
Icearca marea , muntele si nu uita ca in fiecare fir de iarba , de nisip ,raza de soare ,cantat de pasarele te poti regasi pe tine .Toate au viata si te pot intelege, deci vorbeste cu tine si natura te v-a auzi.

2 comentarii:

  1. A gandi pozitiv este o calitate care trebuie sa o dezvoltam pentru ca noi avem capacitate de a putea face acest lucru,
    bine spus si trebuie mereu activata aceasta gandire...

    RăspundețiȘtergere
  2. Se mai dezvolta si pe parcurs , dar cu multa vointa!

    RăspundețiȘtergere