si tu vei gandi intr-o zi la fel ca mine.

INVATA CUM SA FII UN TEMPLU PUTERNIC

Paztreaza-ti ochii sanatosi


Stilul de viata de multe ori poate influenta vederea, care face legatura intre noi si viata de zi cu zi .Cu ochii putem sa vedem totul pe acest pamant si chiar amintirile noastre, de aceea sanatatea ochilor depinde de noi. O mare parte a populatiei sufera de diferite boli oculare si totusi nu incercam sa schimbam nimic in stilul nostru de viata. Cel mai ingrijorator lucru este faptul ca o mare parte din copiii au deficiente de vedere datorita factorilor nocivi cum ar fi; privitul indelung la televizor, folosirea calculatorului in esces, inlocuirea luminii naturale cu cea artificiala si alimentatia saraca in minerale.
Pentru a ne pastra sanatatea intregului organism si cea oculara este mai bine sa prevenim decat sa tratam. Sunt destule metode naturale prin care am putea incerca sa prevenim toate acestea.
* Spalatul cu apa rece, este o metoda simpla la indemana oricui . Se poate face atat dimineata
cat si in cursul zilei aruncand apa peste fata avand ochii deschisi pentru ca acesta sa poata patrunde in ochi. Aceasta se repeta timp de cateva minute si este posibil sa simtim ca ochii sunt iritati doar pentru cateva clipe. Aceasta metoda este o tehnica pentru energizarea psihica cat si pentru eliminarea stresului si a oboselii.
*Clipitul cat mai des este o alta metoda naturala de protectie a ochilor de corpuri straine. Fiecare din noi poate sa isi impuna clipitul cat mai des si chiar unele exercitii de antrenament ale globului ocular . Incercati sa fiti relaxati si fixati privirea intr-un anumit punct de unde faceti miscari de rotatie sau sus , jos, stanga si dreapta doar cateva minute pe zi .
* Lacrimati la cerere, poate sunteti buni actori incercati si lacrimati , este un mijloc simplu de curatare a ochilor. Lacrimatul este o buna metoda de eliminare a stresului si a energiilor negative, asa ca puteti folosi metode naturale pentru a plange ,curatand ceapa sau hrean.
*Acoperitiva ochii cu palmele, este simplu si la indemana oricui sa-si aseze palmele stranse in forma de caus peste ochii intredeschisi cateva minute . Se produce un transfer de energie de la palme la ochi care poate fi simtit imediat. Acest exercitiu il poate face orice persoana care lucreaza pe calculator si se simte obosit sau simte privirea incetosata.
Plantele care ne trateaza natural ochii sunt: albastrelele, musetelul, catina, afinele, cornul.
Albastrelele: se face o infuzie combinata din flori de albastrele la care se adauga o lingurita de sare naturala si se fac spalaturi oculare.
Musetelul : se aplica sub forma de cataplasme pe pleoape si se fac spalaturi oculare.
Catina: si afinele se consuma in stare cruda in amestec cu miere de albine sau capsule in perioda in care nu se mai gasesc ca fruct.
Cornul: se face o infuzie din doua lingurite de frunze la care se adauga o lingurita de sare si se fac spalaturi oculare.

4 comentarii:

  1. Am gasit lucruri frumoase si interesante.O dupa amiaza linistita

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult ,la fel ganduri bune!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesanta aceasta postare, dar trebuie sa recunosc faptul ca apa rece nici eu nu o suport pe fata, mai ales daca e cu mult clor.
    De catina si afine stiam ca sunt extraordinare pentru sanatate, motiv pentru care le si consumam in cantitati foarte mari-deci sunt testate:)
    Numai bine iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc pentru vizita , e bine ca aveti aceste produse din plin. Eu cumpar cand merg la munte.

    RăspundețiȘtergere