si tu vei gandi intr-o zi la fel ca mine.

INVATA CUM SA FII UN TEMPLU PUTERNIC

Inamicul nostru, depresia


Depresia face perte din randul bolilor cel mai des intalnite in ultima perioada de timp, deci trebuie sa intelegem ca perioada si vremurile care le traim faforizeaza cresterea numarului de bolnavi si trebuie sa fim foarte atenti cu noi insine.
Neajunsurile, dorinta de mai mult , frustrarile sunt cauze care duc si intretin aceasta stare de teama si adancire in negura a fiintei umane. Depresia se manifestaa diferit de la o persoana la alta , cel mai frecvent simptom fiind acela de moleseala si lipsa de energie.
Persoanele care sufera de acesta boala au tendinta de a se retrage din diversele activitati , fiind tot timpul triste si singuratice, avand mereu impresia ca nu sunt intelese, cautand mereu sa fie compatimite sau cel putin in atentia tuturor, ele exprimanu-se in orce conversatie la persoana intai; eu am facut .., eu am avut , eu, eu, eu,... Sunt persoane depresive care trec mult mai usor prin aceste perioade fiind constiente de ceea ce li se intampla , ele cauta sa converseze sa fie tot timpul acolo unde sunt oameni veseli care socializeaza si care nu se ascund de faptul ca li se intampla ceva neobisnuit. Aceste persoane permit celor din jur sa le acorde ajutorul indiferent de cauza fiind deschisi la orice gen de discutii.
O mare parte nu reusesc sa iasa din aceasta stare pentru ca este posibil sa fi avut in familie rude care au mai suferit de aceasta boala , fiind o problema ereditara sau pot avea boli incurabile si atunci cred intr-un sfarsit pe care il grabesc prin starea de tristete. Unii dintre ei se inchid sufleteste ascunzandu-se sub o masca falsa , aratand ca sunt bine, ca sunt fericiti si ca totul este normal.
In aceasta perioada in mintea acestor persoane se duce o lupta care ingreuneaza de la o zi la alta starea de sanatate imprimandu-si idei pecum ca : nu mai sunt ceea ce au fost , ca nu arata bine, ca cei din jur isi vor schimba parerea despre ei, ca nu mai sunt folositori , ca cei din familie nu -i apreciaza si nu le dau dreptate in tot ceea ce spun sau fac, si in general starea de teama si esec .
Toate aceste stari fac ca organismul sa nu mai fie alimentat corespunzator si sa slabeasca atat in greutate cat si psihic avand si o mare greutate in exprimare si uitand ideea conversatiei , tocmai de aceea doresc sa fie cat mai retrasi. Uneori nu pot acorda atentie celui apropiat pierzandu-se cu privirea undeva departe urmarind traseul gandurilor si framantarilor care suprasolicita mentalul.
In interiorul acestor persoane se duce o lupta pe care cei apropiati nu o pot intelege si considera ca totul va trece de la sine. O alta stare care ai caracterizeaza este cea de vinovatie, unii se invinovatesc pe ei de tot ceea ce li se intampla iar o alta parte invinovatesc pe cei dragi pentru viata pe care o duc.
Le lipseste curajul de a spune lucrurilor pe nume pentru a nu supara pe nimeni.Trecerea mult mai usor prin aceste perioade se face mergand la psiholog, discutand cu o persoana apropiata caruia ne putem destainui sau pur si simplu prin taina spovedaniei. Multe persoane sau insanatosit prin intoarcere la credinta si recunoscand in sinea lor ca sunt vinovate de starea in care se afla.
Sufletul se simte mai usurat si poate castiga inredere de sine intr-o trecere cat mai apropiata la o perioada mai buna.Remediile sunt in funcie de persona , facand diverse sporturi , avand un animalut de companie, echilibransdu-ne alimentatia si indepartandu-ne cat mai tare de sursa negativa , trebuie tot timpul sa facem ceva care sa ne aduca satisfactia si placere. Trebuie renuntat la alcool, tutun ,cafea si multe alte produse care produc dependenta crezand ca ne aduc energie sau relaxare.

2 comentarii:

  1. Asa este depresia sau desnadejdea cum i se mai spune in termen popular face ravagii dar numai acolo unde Dumnezeu este departe de sufletul in cauza.Acolo unde se salaslueste Duhul lui Dumnezeu depresia vine si pleaca pentru ca nu are putere Domnul apara acel suflet.Doamne ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate draga mea , ne pazeste pentru ca avem nadejdea ca putem darui si apoi primi iubire!

    RăspundețiȘtergere