si tu vei gandi intr-o zi la fel ca mine.

INVATA CUM SA FII UN TEMPLU PUTERNIC

Semnal de alarma Transpiratia


Este un fenomen normal ca pe timpul verii sa transpiram mai mult ,dar transpiram si atunci cand facem miscare ,exercitii fizice sau atunci cand sustinem un examen. Transpiratia este un fenomen normal prin care glandele sudoripare elimina toate substantele toxice din organism. Nu trebuie sa ne fie rusine daca suntem umezi la subrat , pentru ca aceasta ne arata ca organismul isi face treaba. Uneori transpiratia poate fi mai abundenta si chiar urat mirositoare ceea ce ne arata ca exista un dezechilibru hormonal. Se poate intampla sa scadem in greutate si transpiratia abundenta nu poate fi stopata decat printr-un tratament descris de catre medic , de exemplu in cazul dereglarii glandei tiroide. Mirosul neplacut care uneori este jenant apare atinci cand transpiratia intra in contact cu bacteriile de la nivelul pielii.
Majoritatea pentru a inlatura mirosul neplacut folosesc tot felul de produse cosmetice care stopeaza transpiratia si totodata mirosul , dar acestea nu ajuta organismul cu nimic din contra toxinele sunt retinute in organism si duc la cresterea aciditatii pielii.
Sunt persoane care transpira abundent atat la nivelul palmelor cat si a talpilor care devin urat mirositoare. Problema celor care au palmele tot timpul umede si devin din ce in ce mai lipicioase este de natura emotionala si se pot rezolva prin educarea gandirii prin eliminarea stressului precum si o alimentatie mult mai naturala. Oricine poate transpira la picioare dar inainte de toate trebuie sa invatam reguli elementare de igiena .
O persoana care sta incaltata de dimineata pana seara este normal ca ai vor mirosi picioarele .Transpiratia uneori poate fi jenanta dar trebuie sa contribuim si noi pentru a o indeparta invatand cateva reguli ca:
*Alimentatia sa fie bogata in legume si fructe iar apa sa fie bauta la temperatura camerei intr-o cantitate de doi litri pentru a nu se produce constipatia .
*Imbracamintea sa fie din bumbac si inisor pentru a da organismului confort si pentru a respira.
*Icaltamintea sa fie de calitate ,sa fie din panza pentru a se putea face aerisirea.
*Sosetele sa fie din bumbac pentru a absorbi transpiratia.
*Aerisirea si spalarea picioarelor cat mai desla fel si subratele.
*Pentru persoanele care nu reusesc sa scape de mirosul neplacut : puteti folosi bicarbonat de sodiu dizolvat in apa in care va spalati , apa va deveni mai alcalina si pielea isi va recapata PH-ul.
*Uleiurile esentiale dau si ele rezultate deosebite cum ar fi ; uleiul de menta care este foarte racoritor si cel de cimbru. Florile de galbenele sunt des folosite sub diferite forme cum ar fi creme sau chiar ceiuri in tratarea ecsemelor care apar la picioare.

3 comentarii:

  1. Bune si utile sfaturi acestea cred ca trebuiesc cunoscute de orice persoana din orice categorie apoi nu sunt nici grele si sunt la indemana oricui cred.O seara linistita iti doresc draga C T.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da intradevar sant foarte utile sfaturile tale si orice persoana trebuie sa le aplice!Eu una nu prea transpir nu stiu cum se face simt ca mie cald de nu mai pot dar nu cur apele pe mine,doar un pic pe sirea spinarii in rest nu prea am treaba cu transpiratia!te pupik draga mea!

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiti cum e vorba "niciodata sa nu spui nicoidata " , sfaturile sunt simple , naturale si usoare. Transpiratia aceasta apare mai intens dupa o anumita varsta. cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere