si tu vei gandi intr-o zi la fel ca mine.

INVATA CUM SA FII UN TEMPLU PUTERNIC

Cele mai importante fibre de sezon


Pentru ca sa ne recapatam energia pe timpul verii apelam la salate de legume pe care organismul
nostru le adora. Salata de legume pe timpul unei zile de vara este primita de organism exact ca o portie de ciocolata pe care o primeste un copil. Dintre toate legumele pe care le folosim in prepararea acestor salate nu lipseste rosia, ceapa si ardeiul gras . Fiecare din acestea vin cu un plus de vitamine si fibre care ajuta la reglarea functiilor si la mentinerea echilibrului intregului organism. Ardeiul crud conţine enzime active, care ajută la digestie şi care sunt distruse în timpul coptului, la fel ca şi o parte din vitamine şi antioxidanţi.
O parte din vitaminele pe care le contine ardeiul gras cum ar fi vitamina A, C si E , contribuie la sanatatea parului ,a unghiilor si in general a pielii diminuand petele.
Rosia contine viatamina A care este necesara pentru sanatatea ochilor si a glandelor endocrine, apoi o parte din complexul vitaminei B , care mentin sanatatea sistemului nervos si osos. Vitamina C care are o mare calitate de a mentine sanatatea intregului metabolism si in special a sistemului cardiovascular si nu trebuie uitata vitamina E care aduce tinerete in organism , regenerand tesuturile. Rosiile au calitatea de a curata organismul de toxine datorita fibrelor care matura toate acestea pentru a fi eliminate.
Ceapa este cunoscuta din cele mai vechi timpuri si este considerat un aliment pentru sanatate si longevitate. Contine vitamina A, B,C, si E si este bogata in potasiu , calciu, iod , fosfor, magneziu, zinc , uleiuri volatile si alte enzime cu proprietati antiseptice.De aceea are cele mai bune proprietati necesare sanatatii noastre prin consumul zilnic. Este un bun diuretic, curatand organismul de toxine, este un bun fermifug , un stimulator al sistemului nervos avand calitati ca sedativ si se comporta ca un antibiotic .
Avem la indemana in aceasta vara tot ceea ce ne este necesar pentru o hrana naturala si pentru ca sanatatea sa fie pastrata sau intretinuta. Inlocuiti una din mese cu simpla si benefica salata de legume.
Veti observa ca o sa va simtiti mult mai bine si mai confortabil avand in dieta dumneavoastra salata de legume, care va poate aduce corpul la greutatea ideala.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu