si tu vei gandi intr-o zi la fel ca mine.

INVATA CUM SA FII UN TEMPLU PUTERNIC

Celebrele gradini pentru suflet









Printre cele sapte minuni ale lumii antice se numara si gradinile suspendate ale Semiramidei din Babilon.Acestea au ramas in memoria omenirii datorita frumusetilor lor prin aranjamentele florale si prin inaltimea acestora . Aici cresteau de la ierburi , flori cataratoare pana la arbusti facand din aceste gradini suspendate locuri speciale pentru cei care le vizitau. Gradinile aveau o inaltime de 22 de metri si un sistem de irigare prin canale din iazuri si lacuri in care traiau plante si pesti.
Pentru prima oara Aristotel si elevul sau Teofast au facut o gradina botanica pentru a putea studia plantelelor. Interesul pentru plante exista din vremuri antice iar cei cacre le-au descoperit calitatile ne-au dovedit -o prin tratarea diferitelor afectiuni. Bogatii acelor vremuri au inceput sa construiasca in jurul vilelor frumoase gradini si chiar parcuri de recreere. Nero a construit in jurul palatului sau un parc ce se intindea pe o suprafata de 50 de hectare demoland toate locuintele si evacuandu-i cu forta pe locuitori. Au inceput dezvoltarea acestor gradini pe suprafete cat mai mari , gradinile romane cuprindeau pe suprafatele lor in afara de arbusti , plante si bazine cu lacuri si fantani.
In anul 1900 un mare proiect romanesc a uluit continentul , Europa fiind lasata cum sar spune cu gura cascata. Acest proiect a fost pus in aplicare de catre primarul Craiovei, Nicolae Romanescu. El a avut ideea sa amenajeze un parc pe o suprafata de 90 de hectare la marginea orasului si la vremea aceea era ceva nemaivazut.
Constructia acestui parc a durat 3 ani si a obtinut medalia de aur la Expozitia Universala de la Paris in 1903.
Era cel mai spectaculos proiect de pe continent si al treilea ca marime si prestigiu dupa Versailles din Franta si Pincoi din Italia.
De o frumusete aparte ; realizatorii au construit si un castel medieval urmat de lacuri cu podete , foisorul ,restaurant si hipodrom.
Castelul era denumit "castelul fermecat"pentru ca era ascuns intre pomi si care are alaturi un pod suspendat . Aici gasiti locuri cu un mister si farmec aparte ....istorie si arta pe care timpul le-a conservat pentru noile generatii. Vizitati acest loc fascinant pentru ca vacanta dumneavoastra sa fie completata cu istoria neamului nostru descoperind trecutul .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu