si tu vei gandi intr-o zi la fel ca mine.

INVATA CUM SA FII UN TEMPLU PUTERNIC

E vara si e soare, poti descoperi infinitul!


Intradevar este vara si este soare ,vacantele au inceput si fiecare din noi urzeste planuri in cautarea celui mai exotic si totodata mai indepartat loc din lume. Ma intreb mai tot timpul " De ce prefera majoritatea iesirea sa zic asa pe alte taramuri de vis". Este posibil oare sa fi terminat de vazut tarisoara asta asa de frumoasa si plina de locuri divine? nu cred, mai degraba cred ca ne-ar trebui o viata ca sa putem sa ne cunoastem propriile comori strabune ale naturii .
Poate sunt eu mai nationalista decat restul dar stiu ca este mult mai bine sa invatam sa ne apreciem pe noi si dupa aceea pe ceilalti din jur. Cred ca mai presus de toate este neamul nostru romanesc care cere apreciere si ajutor de la fiecare din noi. Suntem buni , suntem primitori, ospitalieri dar la mijloc zace interesul, care ne descalifica din toate punctele de vedere.
Cred ca undeva ne lipseste un pic de educatie economica de aceea ni s-a imprimat greseala pe care o fac cei care conduc naveta spatiala numita Romania.
Ce vreau sa spun prin educatie economica este faptul ca noi nu stim sau nu vrem sa ne imbogatim noi intre noi ca popor consumand totul in stil romanesc cum ar fi de la mancare , imbracaminte produse industriale de orce tip pana si turism romanesc. La noi si apa este mai buna si sarea este mai sarata si laptele mai natural si toate, toate sunt mult mai de calitate.
E vara ,si soarele straluceste mult mai frumos decat in alta parte si marea este mult mai linistita si chiar mai naturala chiar daca are alge . Sa nu utam ca ne-am nascut si am crescut aici unde in copilarie mancam merele direct din pom ,ca adesea la masa familiei sa mancat cu mana si nu ne-am facut de ras cand am plecat in straini ,pentru ca toate se invata. Satul de altadata a crescut oameni cu minti luminate si ne-au ridicat faima peste hotare .
Nimic nu poate fi mai frumos si mai original decat traditia si locul de unde ne tragem. De ce cautam universuri create din betoane si sticla care nu ajuta cu nimic la sanatatea noastra , pe cand la noi totul este traditional si sanatos .
Am vazut intr-una din zile cum undeva in zona Buzaului locuitorii au reinventat dormitul in camera cu iarba sau fan , dar poate fi si un patul in aer liber. Cata sanatate si cata relaxare poate gasi omul daca vrea !Cautam cu totii modernul, rafinamentul, abundenta care nu duc la nimic ,pentru ca nu mai exista curiozitatea de a cunoaste. Majoritatea vor sa fie ceea nu sunt ,ridicand pretentii numai de ei visate, dar in adancul fiintei sunt tot ei aceia care au crescut la limita supravietuirii. Sunt constienti dar prin aerul superior pe care-l afiseaza se ascunde mica lor dezamagire a ceeaa ce nu au fost candva. Si acest aspect doare mai mult decat isi pot imagina , pentru ca in subconstient traieste amintirea vremurilor trecute. Eu zic sa fim populari si sa nu uitam ca aceasta ne caracterizeaza.
In tinuturile Maramuresului deja s-au instalat destule personalitati din alte tari care au descoperit adevarata viata intr-o zona nepoluata si fermecatoare. Incetul cu incetul vom invata sa ne iubim atat pe noi cat si tara in care traim si sunt sigura ca avem putere in inimile noastre sa o transformam in Tara Fagaduintei !
Nu uitati sa vizitati tara indiferent de anotimp pentru ca este intradevar frumoasa si trebuie descoperita!

5 comentarii:

  1. Ai dreptate draga mea CT,habar nu avem ce frumoasa poate fi tara noastra!Sincer i-ti spun ca nu am colindat tara niciodata,ci doar imprejurimile Brasovului ca eu de acolo sant si nici pe acelea nu le cunosc prea bine.Noroc cu televizorul ca ne mai arata orasele,satele,biserici,manastiri si asa mai departe ca altfel chiar ca nu as sti mai nimic.Cunosc mai bine Italia decat Romania,pentru ca aici am umblat mai mult avand alte posibilitati, pecand in Romania nu prea erau posibilitati.No bine draga mea te pup si i-ti urez weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  2. frumoasa coloana lui brancusi. sper ca macar cand ies la pensie sa ajung sa o vad...

    RăspundețiȘtergere
  3. @Gabriela,Ai tot timpul in fata pentru a cunoaste toate zonele tarii daca vrei!
    @Anca, deja ai facut o optiune sugestionandu-te pentru viitor, schimba putin timpul...!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cata dreptate iti dau la tot ce ai insirat aici.Cu toate ca ma aflu in afara de ceva ani totusi e adevarat ca la noi in tara gasesti multe lucruri naturale si foarte bune doar ca nu sunt apreciate de catre consumatori.Uite am niste prieteni o familie de sasi plecati in Germania in urma cu 30 de ani.Cu toate ca e sasoaica sarbatorile le petrece in prejma sarmalelor, mamaligutei cu branza,muraturi puse de ea pe iarna.De multe ori m-a uimit prin felul ei cat este de legata de Romania.Vorbeste foarte corect si asculta muzica populara romaneasca.Dar vreau sa spun ca am intalnit si romani care vorbesc in Spaniola sa nu ii auda cineva ca sunt romani.Iti doresc un sfarsit de saptamana linistit!

    RăspundețiȘtergere
  5. Tot ce am scris am constatat in decursul anilor,sunt persoane care intradevar nu vor sa recunoasca ceea ce au fost,sau inca mai sunt! Multumesc pentru consecventa cu care urmaresti ceea ce scriu!

    RăspundețiȘtergere