si tu vei gandi intr-o zi la fel ca mine.

INVATA CUM SA FII UN TEMPLU PUTERNIC

Placere si disconfort pe litoral

Vacanta mare este in in toi , si mai toata lumea vrea sa-si petreaca o parte din vacanta pe litoral. Unii mai norocosi sau mai putin dornici de a mari bugetul tarii ,merg in afara pentru ca zic ei; sunt cconditii si servicii mai bune; si poate au dreptate , dar nu trebuie sa uitam ca au fost perioade in viata cand doream sa vedem litoralul romanesc indiferent cum arata si nu o puteam face decat cu gandul.
Astazi societatea romaneasca ne-a oferit din plin ocazia de a alege si unii au ales litoralul romanesc dar se pare ca acesta a fost invadat de multi pestisori morti.
Cui se datoareaza aceasta? Putem spune poluarii , putem spune datorita tehnologiilor avansate , a experientelor si in general a oamenilor care sunt indiferenti . Clima s-a schimbat odata cu schimbarea omului care stie sa ceara dar nu stie sa si dea, si care are un mare rol in tot ceea ce se intampla astazi . Turistii sunt nemultumiti pentru ceea ce se intampla pe litoral dar au primit si informatii; ca tot ceea ce se intampla este datorita apei prea dulce care vine din Dunare si din cauza ca temperaura apei este in crestere si odata cu aceasta algele intra in putrefactie diminuand oxigenul. Acesti pestisori au o denumire populara de guvizi , ei au niste aripioare tepoase prin care transmit o substanta veninoasa ceea ce i-a cam speriat pe turisti. Sau luat masuri de indepartare a pestilor morti iar populatia este avertizata sa nu consume din pestii morti pentru ca pot produce afectiuni grave. Dar sa nu uitam ca vara este un bun prilej de bucurie si relaxare indiferent ca suntem la mare sau la munte; este nevoie sa simtim natura asa cum este , primitoare si bucuroasa ca suntem alaturi pentru oclipa.

2 comentarii:

  1. Am vazut si eu la stirile Pro tv cu cele intamplate pe litoral!oricum e frumoasa marea in Romania chiar daca nu sant conditii ca in strainatate ne bucuram oricum de marea noastra!pupik si noapte buna!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asa este , si marea noastra este frumoasa daca stim s-o respectam !

    RăspundețiȘtergere