si tu vei gandi intr-o zi la fel ca mine.

INVATA CUM SA FII UN TEMPLU PUTERNIC

Cand faci totul cu pasiune


Unii dintre noi au descoperit mai devreme sau mai tarziu ca practica o anume meserie cu un scop anume indiferent daca place sau nu : unii sunt orientati de catre parinti spre o anume calificare , altii practica o anume meserie doar pentru ca este platita mai bine .
Pana aici nu este nici o greseala pentru ca trebuie sa supravietuim si fara a munci nu se poate. Rar sunt persoanele care au nimerit din prima pasiunea vietii lor, si aceia sunt oameni fericiti si impliniti din toate punctele de vedere pentru ca toate acestea aduc multumire sufletului.
O profesie care nu aduce decat satisfactii economice nu il poate multumi pe acela care stie ca totul este facut doar pentru ca trebuia facut. Pasiunea vine din interior si aduce bucurie si sanatate celui care duce la bun sfarsit idealul sau. Sunt persoane care se numesc , persoane pricepute si care au un har divin in mainile si in inima lor. Ne place tuturor sa primim sau sa daruim obiecte sau anumite lucruri cu anumite ocazii dar niciodata nu am incercat sa daruim ceva confectionat de mainile noastre precum faceau strabunii nostri bunici. Toate acestea facute cu pasiune vor ramane amintiri peste ani si vor da viata vesnica celui care le-a confectionat. Sunt persoane care dupa orele de serviciu isi recapata energia facand lucruri din pasiune, cunosc cateva persoane care spun ca atunci cand cos la masina de cusut uita sau lasa in urma toata nemultumirea de peste zi, hoinarind cu gandul in universul minunat generandu-si starea de bine.
Fiecare din noi ar trebui sa isi descopere harul ascuns pentru a simti de ce suntem aici ; niciodata nu este prea tarziu pentru nimic , sunt persoane care dupa zeci de ani de munca isi descopera pasiunea pentru ceva anume si spun ca de-abia acum simt ca traiesc cu adevarat. In copilarie pe timpul iernii stateam la soba si priveam la mamicile care se adunau pentru a lucra impreuna tricotand sosete sau pulovere pentru familie, intrecandu-se a descoperi noi modele. Pentru toate aceste pasiuni este nevoie de calm si rabdare nu oricine poate desena ,scrie,impleti , coase sau orce altceva doriti .
Cand totul este facut cu pasiune va fi armonie in casa si intrega societate si nu uitati sa redescoperiti taine ale meseriilor si pasiunilor uitate si care aduc relaxare si buna dispozitie.

4 comentarii:

  1. Eu de fiecare data m-am simtit implinit atunci cand oamenii imi zambeau dupa ce ii ajutam, iar de 4 ani de zile lucrez ca servant-pompier si imi place ceea ce fac, chiar daca unii ma privesc cu dispret fiindca ne luam banii "fara sa facem nimic" asa cum sustin ei; si cu toate ca avem salariile reduse substantial imi sustin cauza, aceea de a ajuta oamenii atat cat pot si cum pot, in serviciu si in afara lui, prin diverse servicii. Pentru a fi considerati oameni trebuie sa ne ajutam tot timpul, nu numai la rau ;) Sa auzim de mai bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Este important ceea ce conteaza pentru tine, fiindca atat timp cat poti ajuta oamenii prin ceea ce faci , cred ca nu poti fi nepasator indiferent de imprejurare.Instinctiul de a ajuta este mult mai dezvoltat prin prisma meseriei.

    RăspundețiȘtergere
  3. Fiecare om este facut pentru o meserie anume. Atunci cand ne descoperim pentru ce anume am fost facuti, putem fi impliniti. Multi cred ca daca pot sa invete intr-un domeniu aceasta inseamna ca el este potrivit in acel domeniu, dar pentru a putea practica o meserie nu este sufiecienta invatura, trebuie si "harul, chemarea, pasiunea" asa cum spuneai. Si banii sunt importanti in viata, dar cand ai facut un lucru din pasiune multumirea e mult mai mare!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Maria pentru vizita si pentru comentariul facut in care ai multa dreptate...

    RăspundețiȘtergere