si tu vei gandi intr-o zi la fel ca mine.

INVATA CUM SA FII UN TEMPLU PUTERNIC

In cautarea sufletului



Am avut sarbatori , le-am cinstit fiecare dupa putinta si dupa cum am simtit.
. Intram in noul an cu vise mari si cu sperante, unii merg cu tarie drept la tinta iar altii orbeicaiesc in cautarea a ceva ... ceva ce nu vor gasi niciodata ; intrucat scopurile sunt ocolite din motive diverse, ratacind in starea de indiferenta.
 Indiferenta pentru ceea ce ti-ai propus arata cat de usor influientabil poate fi omul in raport cu dorintele sale. Mocirla si starea de somnolenta care duc la disperarea cat mai multor persoane tine de personalitatea fiecaruia din noi; tine de felul in care este petrecut timpul care il avem la dispozitie si de cea mai frumoasa legatura cu natura.. A dormi continuu sau a nu face nimic decat gandind la nemultumiri si nerealizari este ca si cum esti mort.  Deci somnul sau  inactivitatea seamana cu moartea.  Perioada de iarna ne da tuturor o stare putin mai deprimata , dar persoanele active care stiu sa -si foloseasca timpul in placeri mici isi trezesc pofta de viata . Natura este alaturi de noi si ne invita la plimbarea divina in fiecare zi sau seara cand aerul proaspat poate limpezi gandurile.   . Este adevarat ca natura doarme deocamdata dar in acelasi timp ne pregateste ceva uimitor, ea lucreaza precum lucreaza mintea omului in somn.   Natura ne pregateste spectacolul urmator cu o explozie de culori ce ne v-a readuce la viata cu mai multa putere.Timpul este cel care ne poate insoti in activitati frumoase si care este cel mai pretuit in viata fiecaruia.   nu te mai poti intalni cu aceste clipe in urmatoarea zi. Timpul ne poate face mai intelepti si ne pune la indemana idei pentru a ne regasi pe noi insine. Cineva spunea ca este in cautarea sufletului ; si am ramas cu aceste franturi de cuvinte care ma urmaresc. apoi m-am intrebat  Daca  nu cumva este in cautarea libertatii sale sau poate cauta fericirea; apoi am inceput a ma intreba ce legaturi sunt intre cele trei   si mi-am raspuns diferit dar cu acelasi rezultat;     Si fericirea si libertatea sunt cheia spre tot ceea ce-si doreste sufletul.
A face ceea ce-ti place  si ceea ce-ti dicteaza sufletul este starea care lipseste omului din ziua de astazi .
  Spun asta pentru ca simpla mea observatie este aceea ca ; omului ii place sa domine, este asemenea leului in padure  ; orgoliul face parte din   slabiciunilee acestuia si intotdeauna  vor fi  oameni care  iau  decizii si oameni care le executa fara sa-si poata spune punctul de vedere.
Mergand mai departe  putem observa ca si familia romaneasca are de suferit pentru acest lucru intrucat si aici dominatia este ca o furie dupa o anume perioada.  In cautarea sufletului sunt multe persoane  si o parte din ei devin mai intelegatori  iar  pe parcursul vietii devin invingatori a tuturor obstacolelor, intruicat isi dezvolta fiecare simt pentru fiecare actiune pe care o fac. Ei   sunt responsabili pentru ceea ce fac   de aceea este important ca fiecare din noi sa constientizeze ca orce rau oricat de mic ar fi pe care il facem sau il dorim altcuiva este o actiune care are reactiune; .este mult mai usor sa calatorim cu totii in aceiasi barca decat sa ne pierdem apropiatii pe drum. In cautarea sufletului piedut poate fi oricine dar cel mai important lucru este sa nu te impotmolesti  ci sa cauti in interiorul tau resursele necesare pentru a merge mai departe. sunt atat de multe anotimpuri care vor veni si multe alte sarbatori de inaltat la cer cu bucurie.

6 comentarii:

  1. O postare foarte beneefica!Pot sa o compar cu o "pastila" care nu te lasa sa mai dormi....cu ochii deschisi.

    RăspundețiȘtergere
  2. Oricum superficialitatea pentru tot ce ne inconjoara este un mod de viata.

    RăspundețiȘtergere
  3. Corina iti multumesc pentru ca nu ocolesti asemenea articole si pentru ca intotdeauna esti prezenta la vibratia cuvintelor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Anonim -ul are dreptate; intradevar viata este un scop in sine in zilele noastre.

    RăspundețiȘtergere
  5. Immunaid ; a fi poet inseamna a scrie versuri pe cand eu sunt C.T. si imi place sa sriu, sa citesc filozofie si apoi sadescopar natura , oamenilor si sa impart opinii cu ei.

    RăspundețiȘtergere