si tu vei gandi intr-o zi la fel ca mine.

INVATA CUM SA FII UN TEMPLU PUTERNIC

Salata de Boeuf


Salata de Boeuf este un preparat  simplu care poate fi prezent in fiecare bucatarie indiferent de ocazie. Nu trebuie sa sarbatorim ceva anume pentru a pregati o salata de boeuf ci pur si simplu cand aveti placere puteti sa va satisfaceti pofta .
Pentru aceasta aveti nevoie de :
_Cartofi
_Morcovi
_Albitura  (radacina de patrunjel)
_ Oua       (trei )
_Ulei
_Castraveti murati
_Gogosari la otet
_Sare
_Mustar (Dulce sau iute , la alegere)

Modul de prepararare:
  Se pune la fiert Cartofii, morcovii    si albitura cu putina sare .  .Pentru un platou mare si inca unul mic este necesar 2 kg. de cartofi ; 1 kg. de morcov si 2-3 radacini de albitura.

Separat se pun la fiert 2 oua pentru maioneza , ele trebuie sa fiarba mai bine de 8 minute la foc mic pentru a fi tari.
 Intre timp se taie in  cubulete mici castravetii si gogosarii ; cam un kg. de castraveti si 700-800grame de gogosari din care pastrati si pentru ornat salata.. Muraturile pot fi folosite dupa gust ; unii doresc o salata mai acrisoara si atunci cantitatile se egaleaza. Cu timpul ve-ti afla cantitatile in functie de cei care o  degusta..
 Dupa ce sau fiert cartofii , morcovii si albitura, se scot si se lasa la racit dupa care se taie in cubulete mici la fel ca muraturile.
Pregatim un vas mai mare unde punem cartofii, morcovii, albitura si muraturile taiate cubulete(acestea din urma se storc putin pentru ca salata sa nu fie prea moale. Acestea se amesteca,  se mai adauga sare si mustar si se lasa putin sa -si traga gustul din fiecare.
 In acest timp preparam maioneza; ( puteti folosi maioneza din comert) Dar atentie  ce fel de maioneza.

Cele doua oua fierte se curata , albusurile se toaca marunt si se pun peste compozitia de salata iar galbenusurile se pun intr-un bol unde le presam cu lingura de lemn pentru a deveni ca o faina. Peste ele se adauga un galbenus crud si se amesteca putin pentru a deveni ca o pasta  iar apoi se adauga ulei  putin cate putin . Se amesteca cu mixerul pana maioneza devine o pasta groasa cam 350 de grame.(consum de ulei aproximativ 400-500 ml.)

Maioneza se adauga la salata ( se mai pastreaza si pentru ornat ).se amesteca bine cu lingura de lemn  se mai adauga dupa gust mustar sau sare si se aseaza pe platou , se intinde cu un cutit cu lama mai lunga pentru ai da forma dorita , apoi se intinde maioneza si se aseaza gogosarii taiati in felii subtiri dupa preferinta .
Se pune la rece si se serveste cu placere exact asa cum a fost si preparata.
Pentru cei care doresc sa puna si carne o pot adauga , la fel fiarta impreuna cu legumele , tocala marunt si adaugata la compozitie.

Pofta buna.


4 comentarii:

  1. Poate nu reţin eu toate ingredientele şi modul de preparare, dar cu siguranţă ştiu cum se mănâncă. Se pune în farfurie şi se execută toată. :)
    Mulţumim de postare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Toata lumea stie cum se mananca dar putin stiu ca,ingredientul principal este un strop de dragoste pentru ca mancarea sa fie buna.Toate cele bune!

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow! Ce bine arata!
    Va intra in reteta de sfarsit de saptamana!!! :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu arata foarte bine pentru ca am facut-o pe fuga. cand fac pentru musafiri e mai speciala . Dar ceea ce este important e ca e buna rau de tot.

    RăspundețiȘtergere