si tu vei gandi intr-o zi la fel ca mine.

INVATA CUM SA FII UN TEMPLU PUTERNIC

Reanvie speranta si ignora necazul


Disputele intre generatii au fost dintodeauna, ele au fost tratate cu intelepciune si rabdare de catre parinti si ascultate sau luate in seama de catre copii mai mult sau mai putin. Pacea , linistea si sanatatea vin sau mai bine zis sunt traite atunci cand armonia se instaleaza pentru intreaga viata atat in familie cat si in societate. A avea echilibrul perfect sau cel putin aproape perfect consider ca este destul de greu dar familia este cea care ne formeaza ca oameni civilizati pentru intreaga viata. Parintii , familia sunt cei dintai profesori care deschid porti spre o noua lume si catre zborul urmator cand viata ne apartine fiecaruia.
Cea mai profunda neaintelegere este atunci cand un parinte daruieste copilului sau sfaturi de viata iar acesta trage concluzii rapide crezand ca acestea sunt idei invechite neavand de a face cu prezentul.
Oricare din noi a trait sau traieste aceste momente in care tot ceea ce spun parintii sunt lectii si chiar experiente traite dea lungul vietii. Generatii la rand au trait in conflicte atat de idei cat si ca comportament dar in timp sau atenuat datorita faptului ca scoala inca isi mai facea datoria.
Unde suntem astazi ? nimeni nu poate sti sau da un raspuns , toata lumea cauta , cauta acel ceva pe care nimeni nu l-a gasit . Ce ne ramane de facut este sa ne intoarcem fiecare din noi la locul de pornire in viata si sa ne regasim radacinile de care am uitat sau pe care nu am mai dorit sa le recunoastem .
Iata unde am ajuns ! sa nu ne mai recunoastem ca natiune , ca neam , ca oameni si sa tratam cu indiferenta fiecare zi sau fiecare bucurie fiecare clipa care ne poate darui amintirea vesnica. Ceea ce se practica la ora actuala este tot mai departe de un comportament civilizat si in primul rand omenesc. Stim doar sa Aprindem scanteia ranchiunei , ne umplem de obsesii ucigatoare care se transmit copiilor si astfel le schimbam personalitatile si viziunea despre ceea ce inseamna copilarie si disciplina formandu-i gresit pentru viata . Timpul tuturor are preocupari mult mai scazute ca intensitate si vibratie : ne place sa copiem tot ceea ce este nociv de la alte popoare, sa trancanim aiurea verzi si uscate sa ne bem cafeaua la suieta la care se paravlageste exact ca la ziar. Unde sunt preocuparile noaastre de alta data, traditia a fost ingropata fara nici un strop de durere precum cel mai sarac om posibil uitat de neamul sau.
Este o perioada in care cu totii trebuie sa ne intoarcem fata catre natura , catre intregul nostru Univers care cerseste intelegere , iubire , dragoste si iertare, si mai presus de toate apropierea de ceea ce a fost neamul nostru, popor harnic si gospodar.
Amintitile copiilor , de jocurile de altadata , de competitii , de ceea ce inseamna a fi cel mai bun si reanvie speranta copilariei trecute cu cea a copilului tau. Vei simti cu fiecare clipa ca devii mai activ si ca dorinta de viata creste , ca esti in stare sa traiesti clipe frumoase ignorand cele de peste zi , neajunsuri si chiar necazuri care se formeaza din cauza nestiintei de a ne comporta in armonie cu natura . Lenea nu este un aliat al omului ea trebuie indepartata facand zilnic cate ceva , ignorand tristetea si gandurile sumbre. Poti gasi printre amintiri chipul bunicii , al mamei care croseta sau cosea la gherghef , reanvie traditia pentru ca ea a devenit o arta .
Si nu uita sa confectionezi pentru copii , barcute din hartie , arata-le ca si tu ai avut copilarie , ca si tu ai sarit coarda care era confectoinata din ciorapi mercelizati vechi si rupti pe care ai inodai pentru a o face cat mai mare. Alege cele sapte pietre si joaca acel joc cu pietrele pana acestea capata luciu si culori stralucitoare si ai sa vezi ca prin zgomotul lor vei descifra cuvinte de dor si pasi din trecut. Un trecut natural si adevarat. Toate acestea sau nascut acolo de unde namul tau se trage nici intr-un caz pe asfalt.

Ignora necazul si reanvie speranta , numai tu poti!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu