si tu vei gandi intr-o zi la fel ca mine.

INVATA CUM SA FII UN TEMPLU PUTERNIC

Soarele , Efecte Benefice !

Soarele ,face parte din viata noastra si totusi uneri uitam ca acesta are efecte benefice asupra organismului. In primul rand acesta omoara microbii, de aceea avem si un obicei pastrat de la bunici ,de a scoate la soare si in aer liber covoarele si paturile groase care nu le putem spala foarte des. Ne petrecem vacantele la mare unde beneficiem de razele Soarelui din plin si care ne mangaie pielea pe care o catifeleaza si careia ii confera o stralucire si un aspect sanatos crescandu-i elasticitatea.
Expunerea la soare se face cu masura in functie de tipul de piele pentru a nu ne produce arsuri. Soarele are capacitatea de a ne spori buna dispozitie si de a ne ridica moralul pentru o viata plina de optimism. Un lucru destul de important este acela ca ,sub piele se fabrica vitamina D. care face posibila absorbtia calciului din intestin si ajuta organismul sa cladeasca oase puternice.In felul acesta , soarele previne aparitia rahitismului la copii, cat si la adulti si ajuta la prevenirea osteoporozei. Razele solare mai au si alte efecte benefice asupra organismului

scad nivelulu colesterolului
intaresc sistemul imunitar
grabescvindecarea articulatiilorumflate in puseurile de activare a artritei
usureaza unele simptome ale sindromului premenstrual.
O atentie deosebita trebuie acordata expunerii la soare si duratei acesteia .
Dca urmeaza sa plecati intr-o vacanta ,antrenati-va piele macar cu cateva zile inainte ,expunandu-va putin cate putin la soare.
Inca un lucru deosebit de important ,lasati soarele sa patrunda in locuintele dumneavoastra in fiecare zi , si viata va fi la fel de frumoasa precum soarele.

2 comentarii:

  1. soarele e benefic pentru tot ce este viu si neviu in jurul nostru.Mai ales pentru sanatatea noastra.Dar,cu moderatie asa cum ai specificat.Frumos explicat aici....

    RăspundețiȘtergere
  2. Intradevar fara Soare nu am putea exista.Multumesc

    RăspundețiȘtergere