si tu vei gandi intr-o zi la fel ca mine.

INVATA CUM SA FII UN TEMPLU PUTERNIC

Ce sunt fibrele alimentare?


Fibrele sunt scheletul plantelor, partea interioara si exterioara a fructelor si legumelor .
Fibrele solubile sunt cele care se dizolva in apa . In general primavara majoritatea plantelor cum ar fi salata, spanacul, loboda, stevia , urzicile sunt bune pentru detoxifiera organismului si ajuta la scaderea colesterolului. Oricare dintre noi poate observa ca se simte mult mai bine atunci cand consuma cruditati si programul de servire a meselor este la o distanta de 5-6 ore.Inceputul este greu dar dupa ce organismul se obisnuieste va dispare si starea de foame .
Fibrele insolubile absorb apa din tractul gastrointestinal si maresc volumul scaunului totodata ajuta la controlul greutatii corporale. Acestea stimuleaza activitatile intestinului si accelereaza evacuarea toxinelor depozitate care produc balonare si disconfort. Alimentele bogate in fibre parcurg intregul tub digestiv in 24-36 de ore in functie de organismul fiecaruia. Aceasta actiune vindeca constipatia , reduce problemele provocate de hemoroizi si scade simtitor procesele de putrefactie .
Fibrele se gasesc din abundenta in toate alimentele vegetale nerafinate incepand cu fructele,cerealele integrale, zarzavaturi si leguminoase. Un loc important in hrana noastra il ocupa painea care se afla la baza alimentatiei intregii populatii . Faina din care se fabrica painea zilelor noastre este saraca in fibre si substante nutritive deoarece prin prelucrarea acesteia se indeparteaza tarata si rezulta faina alba. Pentru o sanatate mai buna este important sa
consumam paine integrala sau cu tarata .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu