si tu vei gandi intr-o zi la fel ca mine.

INVATA CUM SA FII UN TEMPLU PUTERNIC

Sunete , ritmuri care dau viata

Muzica  a fost si ramane o parte  a culturii universale ; cu toate ca nu toti avem aptitudini pentru aceasta este imposibil ca sa nu fi incercat sa cantam ceva in toata viata noastra. Muzica face parte din viata tuturor si este un stimulent in anumite momente de bucurie , tristete, cautari si implicit de multumire.  Din copilarie invatam sa cantam , pentru ca parintii ne-au alintat leganandu-ne in cantec de dor , de jale , de dragoste si nemasurata iubire. Mai tarziu am cantat pe scene la serbare cantece populate sau usoare,  apoi am jucat jocuri prin care cantecul era vesel si rasunator; Sunete se urcau la cer iar cerul imprastia bucuria glasurilor minunate cat mai departe.                               "Foc foc ce vedeti ;
                                                                      Ce vedeti sa nu spune-ti
                                                                      .Mi-am pierdut o batistuta
                                                                         Si ma bate mama       .
                                                                        Cine-o afla sa mi-o dea
                                                                        Ca-l sarut acuma".
S-a pierdut jocul cantecul si podul de piatra sa daramat impreuna cu civilizatia , cerul a devenit cenusiu , pustiu si dornic de a asculta sunete si ritmuri cantate de noi. Candva  intr-un sat indepartat unde nimeni nu stia cat de mare este pamantul ,viata era minunata  si fanfara canta pentru bogatia pamantului.
 Inimile bateau parca sa iasa din piept si tot satul vibra de sunete si ritmuri cantate pentru sanatate , pentru suflet, pentru noi.  Au ramas amintiri iar muzica este mult prea departe de ceea ce ar trebui mintii si sufletului nostru.   De aceea am ramas uimita sa vad intr-una din zile in apropierea unei piete o formatie sau un grup de cantareti , care m-au facut sa-mi limpezesc gandurile si sa traiesc prezentul .   Tobele lor au reusit sa-mi produca  acele vibratii de care vorbeam mai devreme, sunetele lor inaltau catre cer cuvinte doar de ei stiute dar care aveau un efect minunat.    Spectacol de strada cu iz comercial ,  facut de o alta nationalitate dar care a starnit inauntrul mai multor persoane un miracol pentru  moment  a fost op intamplare placuta din care avem de invatat .  Sunetele  produc vibratii indiferent daca suntem sau nu constienti ; nu intamplator in vremurile trecute canta fanfara in parcuri .Muzica de fanfara in general trezeste in fiecare din noi ceva personal , ceva patriotic  si ceva din eu-l nostru care uneori are alte preocupari.
Natura este frumoasa pentru ca  putem descoperi adevarate concerte pentru sufletul nostru.
Descopera natura si nu vei regreta! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu