Rosiile dulci acrisoare, ardeii dulci amarui si dovleceii dulci sunt aromele verii precum mirosul florilor intr-un buchet.Simplu de preparat acest meniu poate fi pe placul familiei tale.
Ingrediente si mod de preparare
I kg. de carne de porc sau in amestec cu vita
I50 -200 grame de orez.
O ceapa mare , patrunjel , cimbru, sare si piper negru.
O lingura de boia dulce si sucul de la rosii
_Punem carnea intr-un castrom mai mare
Rosiile se scobesc , adica se scoate miezul cu o lingurita ; ardeii se curata de cotor, nervuri si seminte;dovleceii daca sunt prea lungi se taie dupa preferinte si se scobesc la fel ca si rosiile
Intr-o tigaie se pune putin ulei , dupa ce acesta s-a incins se pune ceapa sa se caleasca , adica sa se rumeneasca putin apoi se adauga boiaua, si apoi sucul de la rosii care a ramas; se lasa putin la calit si se aduga orezul bine spalat in aceiasi tigaie unde invartim continuu ca sa nu se lipeasca.
Orezul se va umfla si zeama va disparea din tigaie.
Peste carnea din castron se adauga sosul din tigaie si se amesteca pana la omogenizare; intre timp adaugam sare, cimbru piper si patrunjelul tocat marunt.
Se umplu rosiile , ardeii, si dovleceii se aseaza intr-o cratita mai larga la gura pe fundul careia se pun rondelele sau miezul de la dovlecei care a ramas, pentru ca sa nu se lipeasca in timpul fiertului.; apoi se pune apa pana se acopera continutul si se aseaza la cuptor la foc moderat . Prepararea este gata in 30 -40 de minute in functie de temperatura.Mancarea gustoasa se face cu dragoste si la foc mic.
Mirosul care v-a umple bucataria se v-a raspandi si ii v-a face pe vecini sa inghita in sec pentru ca aroma bucatelor sanatoase o cunoaste oricine.
Daca va grabiti sa gustati din minunatele bucate puteti sa le ornamentati cu smantana sau iaurt.
POFTA BUNA!
Ingrediente si mod de preparare
I kg. de carne de porc sau in amestec cu vita
I50 -200 grame de orez.
O ceapa mare , patrunjel , cimbru, sare si piper negru.
O lingura de boia dulce si sucul de la rosii
_Punem carnea intr-un castrom mai mare
Rosiile se scobesc , adica se scoate miezul cu o lingurita ; ardeii se curata de cotor, nervuri si seminte;dovleceii daca sunt prea lungi se taie dupa preferinte si se scobesc la fel ca si rosiile
Intr-o tigaie se pune putin ulei , dupa ce acesta s-a incins se pune ceapa sa se caleasca , adica sa se rumeneasca putin apoi se adauga boiaua, si apoi sucul de la rosii care a ramas; se lasa putin la calit si se aduga orezul bine spalat in aceiasi tigaie unde invartim continuu ca sa nu se lipeasca.
Orezul se va umfla si zeama va disparea din tigaie.
Peste carnea din castron se adauga sosul din tigaie si se amesteca pana la omogenizare; intre timp adaugam sare, cimbru piper si patrunjelul tocat marunt.
Se umplu rosiile , ardeii, si dovleceii se aseaza intr-o cratita mai larga la gura pe fundul careia se pun rondelele sau miezul de la dovlecei care a ramas, pentru ca sa nu se lipeasca in timpul fiertului.; apoi se pune apa pana se acopera continutul si se aseaza la cuptor la foc moderat . Prepararea este gata in 30 -40 de minute in functie de temperatura.Mancarea gustoasa se face cu dragoste si la foc mic.
Mirosul care v-a umple bucataria se v-a raspandi si ii v-a face pe vecini sa inghita in sec pentru ca aroma bucatelor sanatoase o cunoaste oricine.
Daca va grabiti sa gustati din minunatele bucate puteti sa le ornamentati cu smantana sau iaurt.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu