si tu vei gandi intr-o zi la fel ca mine.

INVATA CUM SA FII UN TEMPLU PUTERNIC

Cafeaua , moment de bucurie.

IN FIECARE CAFEA EXISTA INIMA CUIVA !

Diminetile noastre sunt mult mai frumoase atunci cand ,cafeaua cu aroma ei speciala ne patrunde simturile. Toate gandurile din zi si din noapte dispar si grijile sunt inlocuite cu placerea sau pasiunea unuei cesti de cafea. Sursa de energie pe care cafeaua o transmite intregului organism este substanta numita cofeina , ea este ca un stimulent de care avem nevoie. Intreg mapamondul consuma cafeua ca pe un produs natural intrucat se cultiva din antichitate si este raspandita prin serviciile de export si altor popoare care o indragesc.
A savura o cafea pe zi este o placere , o bucurie si un moment de relaxare numai ca trebuie stiut cat de importanta este cantitatea. Cei care inteleg ca toate pe lumea aceasta au o limita vor constientiza ca sunt expusi la dependente ,de aceea o cafea sau cel mult doua sunt suficiente pentru o zi . Avand in vedere ca organismul uman treptatissi ingreuneaza functiile si mai pierde din vitalitate , trebuie sa luam in calcul temperarea gusturilor inclusiv al cafelei.
Cafeaua este benefica sau poate fi daunatoare in functie de afectiunile pe care omul le dezvolta pe parcursul vietii.
Sunt destule persoane care consuma cafea intr-un mod exagerat, pentru ca spun ei ca; se simt mult mai bine, mai relaxati , dar uita un singur lucru ei nu stiu cand sa se opreasca.Acest lucru ne arata ca dependenta isi spune cuvantul; prin cresterea zaharului in sange organismul simte nevoia de a improspata nivelul zaharului intrucat acesta creste repede si scade la fel de repede fiind nevoiti ca intotdeuna cafeua sa nu le lipseasca. De aceea consumul de apa trebuie sa creasca pentru a vitaliza organismul si pentru al improspata inlocuind cafeua in cazurile de dependenta. Pentru cei care stiu sa sa se foloseasca de aroma cafelei fiecare zi va fi o binecuvantare. Fiti constienti ca fiecare gust placut ne aduce cate-o bucurie dar nu exagerati.

2 comentarii:

  1. Boabele de cafea cresc in arbori care ajung la o inaltime de 6 metri,dar cultivatorii ii tund pina la 2 metri inaltime pentru a usura culesul si pentru a incuraja productia intensiva de boabe.Primul semn care indica faptul ca un arbore de cafea a ajuns la maturitate,este aparitia unor boboci albi,mici,care parfumeaza aerul cu o aroma de iasomie si de portocale.Arborii maturi sint purtatorii unor fructe de marimea cireselor,de forma ovala, ce contin fiecare cite doua boabe de cafea,unite prin partea plata.Un arbore matur produce pina la 450g de cafea pe sezon.Pentru a obtine 450g de cafea prajita sint necesare 2000 de fructe de cafea,culese manual din arborii de cafea arabica(4000 de boabe)

    ~CAFEA MACINATA~
    utilizari

    -Eliminarea mirosurilor neplacute din congelator
    -Evitarea ridicarii prafului in aer
    -Momeli vii(pt. pescari)
    -Alungarea pisicilor din gradina
    -Fertilizarea plantelor
    - SPORIREA RECOLTEI DE MORCOVI
    ...pe miine

    ~ELIMINAREA MIROSURILOR NEPLACUTE DIN CONGELATOR~
    -puteti scapa foarte usor de mirosul de mincare stricata din congelator dupa o pana de curent.Umpleti doua castroane cu cafea macinata sau cu zat si lasati-le peste noapte in congelator.Daca doriti sa parfumati cafeaua,adaugati citeva picaturi de esenta de vanilie.

    ~EVITAREA RIDICARII PRAFULUI IN AER~
    -inainte de a curata semineul de cenusa,presarati zat de cafea.Va fi mai usor de indepartat,iar cenusa si praful nu vor polua aerul din camera.

    ~MOMELI VII(pt. pescari)
    -tineti rimele pentru momeala intr-o cana cu zat,iar acestea se vor zvircoli cit e ziua de lunga.Amestecati zatul de cafea cu pamintul din cutia in care tineti momeala,iar apoi puneti si rimele.Le place la fel de mult ca si noua cafeaua si se vor hrani cu nutrientii din aceasta,traind mult si bine.

    ~ALUNGAREA PISICILOR DIN GRADINA~
    -daca veti presara in jurul plantelor un amestec intepator preparat din coji de portocale si zat de cafea,pisicuta nu va va mai folosi gradina pe post de toaleta.Amestecul respectiv are si rol de fertilizator.

    ~FERTILIZAREA PLANTELOR~
    -nu aruncati zatul de cafea.Este plin de substante nutritive rivnite de plantele iubitoare de sol acid.Folositi zatul pentru a fertiliza tufele de trandafiri,azalee,rodendroni,plante perene si camelii.Este mai indicat sa se foloseasca zatul ramas in filtrul de cafea decit cel dintr-o cafetiera.Cafeaua din filtrul de cafea este mai bogata in azot.

    ~SPORIREA RECOLTEI DE MORCOVI~

    Pentru a creste recolta de morcovi,amestecati semintele cu cafea proaspat macinata inainte de a le insaminta.Nu numai ca adaosul de cafea va ajuta semintele sa incolteasca,dar aroma de cafea va alunga viermii si alti daunatori.Mai mult,cafeaua macinata sporeste cantitatea de substante nutritive din sol pe masura ce se descompune in jurul plantelor.De asemenea,puteti adauga citeva seminte de ridichi la acest amestec.Ridichile vor iesi in citeva zile,marcind astfel rindurile,iar cind veti recolta ridichile veti rari plantele tinere de morcovi si veti lucra solul in acelasi timp.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc sete mai mult decat un comentariu.

    RăspundețiȘtergere