si tu vei gandi intr-o zi la fel ca mine.

INVATA CUM SA FII UN TEMPLU PUTERNIC

Sistemul imunitar intre doua anotimpuri

Traversam o perioada de toamna care ne face placere prin faptul ca temperaturile sunt asemanatoare cu cele din timpul verii,dar schimbarea care este tot mai aproape va veni brusc cu modificari  neasteptate. Datorita acestor schimbari organismul nostru va suporta unele consecinte de adaptare si  vom simti  aceasta prin diferitele viroze si raceli care  ne vor da de lucru in urmatorul interval. Ce poate fi mai urat ca  in timpul noptii , copilul sa faca temperatura ,sau sa tuseasca?  si nu numai copilul ,chiar si noi cei maturi putem achizitiona din mediu inconjurator  orce fel de virus care ne va traumatiza.
Care  este cel mai important lucru pe care ar trebui sa-l facem?  Sa ne intarim sistemul imunitar.Unii poate se intreaba ce este acest sistem imunitar sau unde este , sau ce  face  el?
 Sistemul imunitar este un departament al corpului uman care se ocupa cu apararea  acestuia de tot ceea ce poate fi nociv , avand in dotare o armata intreaga  de celule care  apara organismul  luptand pentru sanatatea lui.  Aceste celule  se afla in tot organismul si sunt asemanate cu niste soldatei care sunt in slujba  cetatii noastre ,organismul.
Sistemul imunitar  devine puternic dupa varsta de 6 ani cand  organismul   a dobandit imunitate pe care trebuie sa o intretinem. Stim  din experienta noastra ca cei mici racesc foarte usor in perioada copilariei si mai ales in momentul cand sunt in colectivitate. Sistemul imunitar odata format poate fi intretinut prin grija  noastra continua , incluzand  stilul de viata, atat prin hrana cat si prin odihna.   Dupa perioada de 35-40 de ani organismul isi pierde din imunitate , avand nevoie de o atentie mai deosebita la tot ceea ce facem respectand orele de masa cat si de odihna si  intregind mesele cu suplimente nutritive   pentru a imbunatati functiile tuturor organelor vitale.
De exemplu mancarea naturala  poate fi de folos organismului prin consumul zilnic ;  aducand organismului un aport de viatmine si minerale. Morcovul si telina sunt preferatele mele  pe timpul Toamnei , de aceea voi prezenta o salata din aceste doua produse;
Salata de cruditati



Cativa morcovi si telina , se curata si se dau pe razatoare;
    


Se amesteca  cu zeama de lamaie si cu maioneza  ; se poate adauga si gogosari in otet .   Aceasta reteta   necesita timp putin   si poate inlocui o masa  aducand energie vitala intregului organism.Pofta buna!

2 comentarii:

  1. CT cred ca e super aceasta salata dar stii care e problema mea ca aici nu gasesc telina.Spaniolii nu au numai frunze.Fructul din pamant nu este la fel si cu patrunjelul au doar frunzele,pastarnacul la fel au iei alte mirodenii si ierburi bune asa le numesc ei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Chiar vroiam sa-ti spun sa inlocuiesti telina cu radacina de patrunjel.sse gasesc alti inlocuitori ca noi suntem inventivi.

    RăspundețiȘtergere