si tu vei gandi intr-o zi la fel ca mine.

INVATA CUM SA FII UN TEMPLU PUTERNIC

Lamaia

Lamaia este la indemana  tuturor dar  putini dintre noi o folosesc drept remediu  pentru anumite afectiuni, trecand cu vederea   peste proprietatile acessteia,  care sunt cunoscute din  vremurile cele mai vechi.  In primul rand lamaia contine printre altele si vitamina C care poate apara organismul de infectii mai ales   la schimbarea brusca de temperatura .Lamaia poate fi folosita pentru uz intern cat si extern fiind un bun antioxidant.    Lamaia este un bun detoxifiant  al organismului si usor de pus in aplicare fiind  gasita in toate pietele din lume. Prin detoxifiere  curata atat ficatul ,  pancreasul cat  si rinichii. Se poate folosi   zilnic  atat ca bautura racoritoare cat  si prin adaugare  la ceaiuri  pentru a imbunatati calitatile acestora. Lamaia  ar trebui sa nu lipseasca din bucataria gospodinelor fiind consumata  drept condiment in unele mancaruri si in prepararea diferitelor  sosuri sau creme. Totodat este un remediu impotriva imbatranirii , aceasta fiind folosita in cosmetica; din cele mai vechi timpuri se stie ca femeile preparau creme pentru fata;  Din zeama de la o lamaie amestecata  cu  miere de albine  ,  ou sau ulei de masline  se poate prepara o masca   ce da  finete si suplete tenului. Lamaia poate fi folosita si in indepartarea petelor de pe piele , frecand  suprafata afectata direct cu o jumatate de lamaie pana se epuizeaza toata zeama ; acest procedeu se face seara inainte de culcare  fara a  spala fata , lasandu-i timp de actionare. in afara de zeama de lamaie se poate folosi si coaja , care se poate  da pe razatoare si apoi adauga la diferite prajituri,  in cazul in care nu folosim imediat coaja o putem pune intr-un borcan peste care presaram zahar in strat mai gros  si o punem la frigider. Coaja de lamaie contine uleiuri volatile care pot fi folosite pentru persoanele care sunt afectate de varice, in concluzie putem face  masaj cu   acest ulei  ataat pentru a ne pastra frumusetea picioarelor dar si pentru a ne relaxa in momentele in care suntem epuizati dupa o zi de stres. Se pot folosi aceste uleiuri si in aromoterapie  amplasand in camera  vase mici in care punem acesst ulei pentru improspatare aerului.  
Nu trebuie uitat ca acest fruct galben si suculent  poate fi un remediu pentru  acnee, asadar putem folosi sucul drept  solutia miraculoasa  pentru curatarea tenuluiin momentele neplacute din viata. La inceput cand sucul este imprastiat pe toata suprafata fetei vor aparea mancarimi sau piscaturi  , acesta inseamna ca incepe sa-si faca efectul antiseptic si  trebuie  lasat pana  dimineata.  Persoanele care au matreata pot sa-si intretina frumusetea parului prin masarea la radacina cu suc de lamaie care inchide porii si indeparteaza cojile de matreata. Acest masaj se face in fiecare seara timp de o saptamana cu pauze pana devine o obisnuita .
Nu trebuie uitat  faptul ca lamaia este un prieten pentru cei care tin la greutatea corporala;   dimineata inainte de micul dejun poate fi consumata o cana cu apa calduta in care s-a dizolvat zeama la o lamaie, acesta fiind secretul persoanelor active si care nu depasesc greutatea ideala. Pentru a avea un zambet de  diva ,puteti sa va albiti dintii cu savuroasa zeama de lamaie, veti  avea dantura sanatoasa si respiratia proaspata.  In concluzie , folositi lamaia  cu incredere si ve-ti avea satisfactii in sanatate si frumusete  fiind  un ideal produs natural.

2 comentarii:

  1. Draga mea,
    esti un izvor nesecat de informatii...
    Oricum reintoarcerea la medicamentele naturiste ar trebui sa fie o prioritate pentru noi toti.
    Sa incercam, pe cat posibil, sa excludem medicamentele si vitaminele de sinteza, care prea mult bine nu face si nici ieftine nu sunt...
    Multumesc pentru pastila de sanatate de azi.
    cu drag...

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu multa placere , totul vine din faptul ca mult timp am utat de cele naturale fiind purtata de valul frumusetii ambalajelor, natura este adevarata pastila de sanatate!Cu acelasi gand!

    RăspundețiȘtergere