Deseori dam timpul inapoi si regasim traditionalele cornulete care ne-au indulcit copilaria. In ajunul sarbatorilor fiecare gospodina gatea cu dragoste multe feluri de mancaruri traditionale iar cozonacul si cornuletele nu lipseau de la o masa bogata. Pentru incepatoare am o reteta usoara si care da rezultate bune intrucat cornuletele vor fi fragede si gustoase iar copii isi vor aminti de ele toata viata.
INGREDIENTE
300-500 grame rahat
1kg. faina.
200g untura sau margarina pentru prajituri (Unirea.)
200ml. lapte
1 lingurita bicarbonat de sodiu (nestins)
100 g zahar pudra
Amestecam untura sau margarina cu laptele caldut, adaugam bicarbonat de sodiu.
Se adauga faina treptat, framantam pana abtinem un aluat tare.
Lasam aluatul sa se odihneasca dupa ce l-am framantat bine.
Taiem rahatul in cuburi.
Intindem foaia dar nu foarte subtire si o taiem in romburi sau tringhiri.
Asezam rahatul pe tringhiuri si rulam
Se aseaza cornuletele pe tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu putin ulei si tapetata cu faina.
Cuptorul v-a fi incins la temperatura de 180 de grade si se vor tine la cuptor in jur de 20 -30 de minute.
Se dau prin zaharul pudra si se aseaza pe platoul preferat.
Sa aveti pofta !
pai da, sunt de acord cu cele prezentate. dar varianta de post? :)
RăspundețiȘtergerevarianta de post exista ; se inlocuieste untura cu ulei pentru ca si eu am facut la fel. Suntem destul de inspirati si inventam imediat ; inlocuim laptele cu apa minerala sau bors.
RăspundețiȘtergere