si tu vei gandi intr-o zi la fel ca mine.

INVATA CUM SA FII UN TEMPLU PUTERNIC

Urzica' Rod al pamantului

A sosit Primavara si in fiecare colt ,  se aude vocea minunata si pulsul rapid al naturii. Totul a inceput sa prinda viata si vazduhul se umple de bucurie iar parcurile sunt invadate de piticii nostri minunati care insenineaza atmosfera cu strigatele si chiotele pline de energie. Chiar si batranii au prins curaj, primavara  le aduce seninatate si speranta de viata. Padurile se umplu de ghiocei branduse , toporasi, viorele si de urzici. Toate aceste minunatii si altele sunt o creatie divina pentru noi oamenii , de aceea trebuie sa ne bucuram din plin de toata frumusetea ssi de proprietatile lor. Florile prin culorile si parfumul lor  ne vor face mai bucurosi , mai relaxati mai optimisti  iar Urzica ne va darui sanatatea cea mult dorita..  Organismul  trecand prin aceasta stare  de monotonie poate fi afectat atat de lipsa miscarii  cat si al alimentatiei  naturale. Urzica este un dar al naturii si putem sa consumam aceasta planta pentru  detoxifierea   organismului si punerea lui in forma , adica capatand energia necesara. Cei tineri vor avea aceasta energie pentru ca organismul este deja dotat cu totate cele necesare peentru o perioada de pana la 30-35 de ani. Aceste resurse incep sa scada dupa aceasta  varsta  si atunci este necesar sa folosim acest dar sau rod al pamantului ca pe un balsam pentru suflet. aataat timp cat urzica are calitatea de a detoxifia organismul asta insemnand ca poate indeparta si multe alte afectiuni.
 In termeni populari se spune ca urzica subtiaza sangele ceea ce ai da diploma de zana a primaverii. Stiind ca dupa un regim alimentar in care introducem doua zile pe saptamana cu o mancare de urzici  indiferent cum sunt preparate sangele nostru chiar se va subtia.
  De unde ne vom da seama de aceasta? Starea nostra ne poate convinge acesst lucru pentru ca durerile articulare dispar, ficatul va functiona mai bine indeplinindu-si functiile, pancreasul  se va detoxifia si el , pungile de sub ochi vor disparea manile si picioarele se vor desumfla, formele corpului vor fi puse in valoare iar creierul va fi alimentat cu sange normal iaar neuronii vor fi foarte multumiti.
Urzicile sunt de mai multe feluri daar au aceleasi calitaati , ele se pot prepara    prin oparire, dupa ce sunt spalate bine  se por face adaosuri de usturoi sau ceapa. Se pot prepara dupa ce sunt puse la scurs ,  devenind  ca o pasta  ce o facem cu mixerul. Zeama ramasa se poate consuma  precum un ceai.se pot face bai  la picioare se pot unge eczemele se poate spala fata pentru a capata stralucire.
Nu mai stati pe ganduri si nu ocoliti babutele de pe marginea aleii, cumparati urzici  si preparati-le  dupa cum va spune sufletul. In caz ca aveti o padure prin apropiere luati-o cu asalt si ve-ti castiga mult mai mult decat hrana pe o zi sau doua ; ve-ti descoperi cat de frumoasa este natura.

6 comentarii:

  1. Desi nu ma dau in vant dupa urzici o sa manac si eu cateva pentru ca stiu ce proprietati curative are. In rest..numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ador urzicile!
    Imi place sa le culeg eu singura din padure, iar de preparat le fac piure cu hrean ras presarat deasupra... O bunatate!
    Cred ca o sa-mi fac timp sa merg la cules de urzici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu, nu am mai mancat o ciorba buna de urzici, cred ca de cand am plecat din tara...sa tot fie vreo 10 ani...Mi-ai facut pofta de urzici!
    Un sfarsit de saptamana binecuvantat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Stiti cum este in viata "Cei frumos nu este si bun". asa este si cu urzica nu are gust de fast -food dar este buna pentru proprietatile ei. Pofta buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. De cand eram copil ne spunea mama ca urzica e buna. Adesea facea mancare de urzici primavara, am uitat de ele. Multumesc de acest articol.

    RăspundețiȘtergere
  6. Reantoarceti-va putin si ve-ti descoperi natura la noi acasa1

    RăspundețiȘtergere