si tu vei gandi intr-o zi la fel ca mine.

INVATA CUM SA FII UN TEMPLU PUTERNIC

Divortul Omului de Natura


Cea dintai ,  mare si vasta creatie  a lumii este natura unde omul s-a adaptat si unde traieste liber pana in ziua de astazi.Din toate vremurile omul  a  iubit si respectat Pamantul care in afara de hrana i-a permis acestuia sa se simta  stapan peste frumusetile si bogatiile sale , daruindu-i totodata si energia necesara pentru o viata sanatoasa. Cu timpul civilizatia  a fortat omul sa nu mai fie fericit si multumit doar cu roadele din gradina sa indraznind sa -si doreasca mult mai mult, ajungandu-se la neantelegeri.  Razboaiele au fost pe tot globul pamantesc iar omul este martorul principal in toate aceste procese care au perturbat buna si frumoasa  stare  de liniste  intre hotare. Pamantul a fost rascolit prin tehnologii moderne  pentru imbogatirea  rapida  , sau construit cladiri pana la cer si sa distrus relatia dintre Om si Natura. Toate popoarele din lume doresc nespus de mult Puterea , doresc conducerea acestei lumi dar incotr-o oameni buni ? si pentru ce? La urma urmei suntem muritori nu luam cu noi nici o avutie , nici tara si nici o alta tara, plecam cu mainile goale exact cum am venit. Pamantul  si natura in general ne-au adoptat ne-au tinut in palme , la sanul sau , ne-a protejat  si ne-a hranit  iar cel care s-a impotrivit si  a ignorat toate aceste minunatii a fost si este Omul.   Perioada cea din urma a trairilor omului arata faptul ca toti am uitat ca;   Pamantul este sfant si ca marii sfinti ai acestei lumi inainte de a incepe lucrul se inchinau iar cei ce plecau sau reveneau din calatorii sarutau pamantul ingenunchind din recunostinta,  respect  si iubire pentru acesta.   Avand in vedere ca Universul intreg  vede , aude si memoreaza  a lasat omului destul ragaz pentru ai urmari miscarile crezand in schimbarea acestuia. .Desigur asa cum copii nostri sunt oglinda faptelor nostre tot asa si natura este chipul nostru. Cu cat uitam sa ne comportam civilizat si sa ingrijim locurile unde ne petrecem viata, cu atat este mai rau pentru noi. Majoritatea dintre oameni spun cam asa;"nu n-am facut eu , de ce-as face eu? Spatiul acesta nu-mi apartine mie, gradina nu o voi mai ingriji anul acesta ca nu mi-a dat roade anul trecut" si tot asa.  Ne putem recunoaste fiecare din noi greseala fata de natura  pentru ca acest dezinteres este exact ca un divort l-a care asistam de ceva vreme. Natura ne-a dat multe ocazii de a ne schimba , de   a ne intoarce la sufletul si inima ei dar cel care este dezinteresat este tot Omul.  Dupa mii de sanse care i-au fost date omului , toate se pare ca au fost epuizate, si asistam in momentul de fata la o separare dintre om si natura care este dureroasa ; vedem toate cataclismele care se abat asupra pamantului. Omul poate tine piept multor necazuri dar natura nu o  poate opri apasand pe o maneta . Suntem cu totii partasi la tot ceea ce se intampla, si fiecare din noi ar putea sa se trezeasca din aceasta nepasare prin care negam faptul ca suntem datori Naturii Pamantului , Universului.

2 comentarii:

  1. Ce frrumus ai redat totul aici.Mult adevar si indiferenta.Dar inca se mai poate, Dumnezeu isi amana planurile daca OMUL stie sa pretuiasca ceea ce i s-a oferit cu atata dragoste.O zi binecuvantata sa ai draga CT.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da Corina in acest moment ne aflam in punctul zero , la rascruce ; trebuie sa ne hotaram cu totii pentru o schimbare si suntem datori sa aratam si altora acest lucru.Dar ce pacat , majoritatea sunt dezinteresati si trec mult prea repede mai departe. nu au timp pentru asa ceva.

    RăspundețiȘtergere