In afara ca poate trata constipatia ,prunele ajuta digestia , combate oboseala si este precum am mai spus un bun energizant.
Putem prepara diferite gemuri , compoturi si chiar tuica .
Preparatul cel mai sanatos din prune este magiunul care nu necesita adaos de zahar si poate fi folosit de catre diabetici cu mul succes. Deci acesta este un fel de gem care se face numai din prune fara a adauga nimic in plus doar ca trebuie fiert sub temperatura de 170 de grade pentru a nu-si pierde din calitati . Magiunul este o pasta de culoare inchisa cu un gust dulce acrisor in care se poate pune miez de nuca care contine uleiuri esentiale necesare organismului pe timpul iernii si nu numai.
Prunele se pot usca, fiind intinse pe o suprata neteda si consumate in toate sezoanele , ele pot fi consumate simplu asa cum sunt avand toate elementele necesare organismului sau in diferite preparate culinare cum ar fi prune cu orez care este un deliciu.
Tuica de pruna este renumita pentru savoarea delicioasa si naturala ea fiind una din bauturile care ne reprezinta ca tara .In unele zone se prepara palinca sau rachiu.
Prunele sunt bune pentru digestie asa cum am mai mentionat , si pentru diferite boli de stomac.
Din prune uscate se poate prepara un suc in care se pun de seara aceste prune si se lasa la macerat pana dimineata apoi se adauga zeama de lamaie si se bea pe stomacul gol in cure de unaa sau doua saaptamani dupa rezultat. Veti observa inbunatatirea sanatatii chiar numai consumand acestea zilnic dimineata si seara. Articulatiile vor simti imbunatatirea tuturor functiilor fiind un bun regenerant si al intregului organism.