Taraba cu miere la Curtea de Arges.
De cum a sosit primavara natura incepe sa schimbe haina si odata cu ea incep sa apara micile si frumoasele insecte care aduna bogatiile din florile ce parfumeaza intreg universul. Din intreg coloritul campiilor, a dealurilor si livezilor o armata intreaga de zumzaitoare , strang din zori si pana in seara nectarul florilor. Fiecare floare indiferent de nume isi deschide petalele pentru doua anotimpuri si intreaga natura devine o mare uzina. Harnicutele albine strang dulcele florilor si cu aripiorele lor fine zboara catre stupul care casa depozit si unde domneste cea mai mare curatenie. Aici asteapta chimistii caare transforma totul in miere. Mierea poate fi Poliflora, de salcam, de tei , de mac , de menta , de rapita in functie de culturile din jur.
DE CE MIERE?
Dulciurile sunt placerea noastra a tuturor, dar consumate in mod consecvent duc la un apetit ridicat mai precis la dependenta. Zilnic vom fi supusi poftelor si dorintei de mai mult dulce , ceea ce poate provoca disfunctii ale organismului. Se cunosc cazuri frecvente de cresteri in greutate intrucat organismul nu mai poate produce singur substantele de care are nevoie si atunci automat un organ intern v-a suporta consecintele. Un inlocuitor al zaharului poate fi mierea de albine care ne inbunatateste functiile organismului, in primul rand dandu-i energia de care are nevoie. Mierea de albine poate fi introdusa in alimentatia noastra incepand de la indulcirea unui ceai si pana la prepararea unor dulciuri care sunt mult mai savuroase decat cele din cofetarii. Mierea poate fi un aliment si chiar un medicament, intrucat consumata zilnic poate inbunatati digestia , tranzitul intestinal siin vindecarea anemiilor. In compozitia sa printre multe alte vitamine se afla complexul vitaminei B care este necesara intregului organism. Sunt foarte multe produse pe baza de miere , polen si laptisor de matca care dau rezultate bune in multe alte afectiuni impreuna cu un regim alimentar ; ceea ce trebuie inteles ca in orce afectiune este nevoie de schimbarea stilui de viata deci si in alimentatie. Mierea se foloseste cu succes si in cosmetica , infrumuseteaza si da luminozitate tenului. Mierea de albine este folosita din antichitate si era denumita "Hrana zeilor"
Putem deveni mai sanatosi mai frumosi si totodata mai buni consumand miere de albine de o calitate foarte buna intrucat Romania are zone naturale nepoluate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu