si tu vei gandi intr-o zi la fel ca mine.

INVATA CUM SA FII UN TEMPLU PUTERNIC

Frumusetile naturii in Delta Dunarii



Delta Dunarii se intinde pe o suprafata de 3446Km. patrati pe teritoriul tarii noatre si face parte din anul 1991 din patrimoniul Unesco fiind denumita " Rezervatie a Biosferei". Frumusetile din Delta Dunarii sunt unice datorita florei si faunei conservate natural .
Locuri mirifice de o liniste desavarsita sunt descoperite in aceasta perioada atat de populatia din tara noastra cat si din strainatate. Aici traiesc de cinci mii de ani oameni ai locului in armonie cu paradisul care ai inconjoara , castigandu-si existenta din apele Dunarii prin pescuit , cresterea animalelor si din recoltatea stufului .
Recoltarea stufului si a frunzelor de papura era o indeletnicire a localnicilor , pe timpul iernii confectionand din aceste frunze diverse lucruri de folosinta cum ar fi rogojinile care se puneau pe jos in loc de covoare si cosulete tip artizanat. Delta Dunarii este strabatuta de mai multe canale si raulete de aceea deplasarea se poate face cu barca sau cu salupa , de automobile nici nu incape vorba .Este o zona turistica unica in Europa datorita frumusetilor sale naturale si neschimbate de civilizatie. Calatoria pe aceste canale cu barca sau cu vaporasul satisfac placerile calatorului prin descoperirea unor locuri fermecatoare cu mii de specii de pasari de o frumusete aparte . Dea lungul anilor Dunarea a avut mai multe denumiri precum Danubius, Istrus, Histru,Donaris, Rio Divino. In Delta Dunarii traiesc peste 1600 de specii de plante fiind cunoscute paduri de peste 100 de ani incepand de la salcii si plopi pana la plante exotice. O frumusete aparte o dau plantele plutitoare printre care se numara nufarul , papura , macrisul si salcia argintie care ofera un spectacol aparte pentru turistii aflati aici sa descopere spectacolul naturii.

Delta Dunarii este un refugiu pe timp de iarna a tuturor speciilor de pasari , vara ramanand o parte destul de variata precum pelicanul , pescarusul si egreta , nu lipsesc ratele salbatice. Aici poti gasi linistea prin serile festive la lumina focului unde un ceaun fierbe pestele pentru preparatele specifice zonei fara de care nu ar avea farmec.
Se poate face plaja , se poate pescui, se pot vizita dunele de nisip cu o inaltime de sapte metri si se pot vizita ramasitele vechei asezari Histria care a fost un oras infloritor acum 2600 de ani. Delta Dunarii are doar douazecisicinci de asezari rurale care pastreaza cu sfintenie traditiile zonei prin religiile ortodox-bizantine fiind oameni muncitori ,linistiti si primitori. Sarbatorile sunt insotite de mese festive din care nu lipsesc preparatele din peste. Delta asigura atat hrana cat si apa potabila pentru consum cat si pentru irigatii.
Aici este oaza de liniste si relaxare pentru orice persoana doreste sa petreaca clipe de vis in compania prietenilor si a intregii naturi care va asteapta cu bratele deschise.

2 comentarii: