si tu vei gandi intr-o zi la fel ca mine.

INVATA CUM SA FII UN TEMPLU PUTERNIC

NU RUPETI FLORILE, NU CALCATI IARBA !


Pana mai acum catva ani buni ,adica inainte de 1989 spatiile verzi erau pazite de cate o placuta prin care eram avertizati sa nu distrugem ceea ce este frumos.Astazi nu mai avem placute ,avem voie sa ne plimbam pe spatiile verzi dar uitam ca trebuie sa le ingrijim pentru a avea aceste frumuseti .Dar nu-i pasa nimanui ,daca florile sunt plantate de cineva ,daca costa bani si a cui sunt banii! Acum cateva zile tocmai ma plimbam prin parc si vad pe o bancuta cateva mamici si cateva bunici carora li se indoiau degetele de greutatea metalelor de pret dar care scuipau de zor cojile semintelor de floarea soarelui .Ce credeti ca discutau:

despre vacantele petrecute in strainatate si cat de frumos este "in afara" ,dar inainte de toate cat de curat este acolo.Sincera sa fiu nu am mai avut rabdare si cu bun simt le-am intrebat .

- Dar pe acolo pe unde a-ti fost in plimbare se mancau seminte tot asa ca pe la noi?

-Da cine esti dumneata de ne chestionezi? a venit intrebarea la intrebare ,iar cu picioarele trageau multimea cojilor de seminte sub scaun. Puteam sa tac si sa-mi caut de ale mele ,dar vedeti ca uneori sufletul nu te lasa ,pentru ca natura face parte din noi si sanatatea noastra depinde de aerul proaspat si curat pe care ar trebui sa-l inspiram. Fiecare face ceea ce ii duce capul .

Atata frumusete ne aduce Primavara pin natura readusa la viata incat ar fi foarte frumos sa stim sa avem grija de aceasta creatie care ne reprezinta si care ne intelege asa cum suntem. Orice anotimp are frumusetea sa si de aceea toate vacantele noastre vrem sa le petrecem in natura fie la munte ,la mare intr-un sat uitat de lume, unde ne putem armoniza organismul, ceea ce inseamna un mare strop de sanatate !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu