Pagini


O gospodina este multumita de sine atunci cand  a sosit timpul muraturilor
.De ce ?
 Pentru ca se umple camara cu binatatile  de peste an si oricat de sarac ai fi esti multumit pentru ca murataturile sunt si ele o parte a bogatiilor naturale. Bucataria devine plina cu legume si fructe si miroase a amintiri despre bunici.
 de ce muraturi ? Sunt singurele produse care pe timp de iarna ne umplu organismul de enzime de care avem nevoie. Deci au si ele un rol foarte important in viata noastra de aceea traditia  trebuie urmata intrucat toate pe acesta lume au un scop benefic.

Mod de preparare.

Muraturile cele mai bune sunt cele amestecate; adica se pot pune castraveti , conopida,gogonele.
Mai intai se spala se lasa putin la scurs, intre timp curatam morcov , telina atat frunze cat gulia, usturoi si varza rosie care da un gust deosebit si intareste muraturile in cazul in care nu avem hrean.
Se aseaza in borcane sau bidoane amestecat , de preferat in borcane de sticla.

Intr-un vas mare se fierbe apa in care se adauga piper boabe foi de dafin si boabe de mustar.Trebuie sa stiti cantitatea de apa pe care trebuie sa o punet-ti in borcan.
La un litru de apa se adauga o lingura mare de sare (din lemn)    La final se mai adauga inca una peste masura.
 Cand apa a inceput sa fiarba se mai lasa putin , apoi se da la o parte si se toarna peste muraturi in borcan.
Nu uitati ca sub borcan sa puneti lama la un cutit pentru a nu se sparge borcanul , turnati apa cu un ibric pentru a fi mai usor. Pune-ti capacul la borcan
. Muraturile se vor mura mult mai repede si vor fi foarte gustoase. Nu uitati sa le pune-ti cu  putina dragoste , daca ve-ti fi suparate sau nervoase ca aveti treaba nu e de bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu