Pagini

Magia legumelor

Vara ne aduce in bucatariile nostre , magia  legumelor si a fructelor prin gustul si culorile lor. . Dovleceii fac parte din aceasta magie care poate improspata si tonifica organismul prin valorile sale energetice. Multi dintre noi ocolesc dovleceii din motive neintelese spunand cam asa:  "A Pai eu nu am mancat niciodata" si bine zice proverbul "niciodata sa nu spui niciodata" . Sub coaja acestor legume se ascunde intradevar magia vitaminelor de aceea este foarte important sa cumparati dovlecei care nu au ajuns la maturitate adica nu au semintele formate, acestia se cunosc dupa coaja, ea trebuie sa fie fina si moale precum catifeaua.  

Sucul de dovlecei este un bun  remediu pentru multe afectiuni de care avem impresia ca nu putem scapa toata viata. Dar precum se stie ca omul este inzestrat cu tot atatea elemente chimice precum este inzestrata natura , remediile pentru aceste afectiuni le putem gasi tot in natura.  Asa cum spuneam sucul proaspat de dovlecei regleaza tranzitul intestinal si  vindeca hemorizii, sucul se bea dimineata pe stomacul gol  si apoi inainte de mese. La inceput acest  suc v-a produce balonari care vor inceta in momentul in care toate toxinele vor fi eliminate din intesstine. Eliminarea acestora se face datorita proprietatilor curative ale dovleceilor si totodata a fibrelor care vor matura resturile depozitate in intestine prin fermentarea acestora. Sucul are un gust dulceag , se incepe cu o cantitate mica  de 50 de ml, si se va ajunge la 300 - 500 ml.  pe zi. timp de 2 pana la 3 luni.  

  Preparatele din dovlecei pot face parte din dieta noastra de fiecare zi intrucat se pot adauga in supe, ciorbe si in tocanite fiind dati pe razatoare in lung pentru a capata forme de paste fainoase. Prin fierbere dovleceii isi mai pierd din calitati dar revistele de specialitate spun ca magneziu si potasiu raman in cantitati normale.
 Snitelele din dovlecei ssunt delicioase si se prepara simplu exact ca orce alt fel de snitel . Doveceii bine spalati se lasa la scurs apoi se taie in  rondele subtiri si se trec prin ou si faina sau pesmet  apoi se prajesc la foc potrivit. se pot manca cu usturoi ceea ce face ca gustul lor sa defineasca cu adevarat  Magia verii . Se stinge cu bere sau sprit dupa placere.
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu