Pagini

Ceaiul , o placere necesara


Ceainariile erau odata   locul de relaxare  a tuturor celor care doreau sa faca un scurt popas. Aproape toate oraselele erau pline de aceste ceainarii , unde femei sau barbati si chiar elevi puteau sa-si savureze clipa de liniste. De o perioada de vreme aceste locatii au disparut si  in locul lor  au aparut cafe-bar sau  cafenele.  Ceaiul   a fost inlocuit cu cafeaua  iar traditia ceaiului a fost uitata. Pentru cei care frecventau ceainariile  a ramas doar o amintire care o regasesc intr-o ceasca de ceai acasa in familie. Ceaiurile au o traditie mult mai veche care vine din  tari ca: Franta, Turcia, Tarile Arabe si chiar Japonia.  Ceaiurile sunt de mai multe feluri : Ceaiuri aromatice si ceaiuri medicinale. Ceaiurile aromatice sunt bune pentru organism si sunt savurate pentru gustul  lor placut intr-un moment de relaxare iar cele medicinale sunt folosite in scopuri terapeutice. Fiecare afectiune al organismului poate fi calmata sau tratata cu aceste ceaiuri  in functie de simptome.
  Ceaiul negru si cel verde de exemplu se foloseste pentru curatarea grasimilor din organism de aceea multe persoane spun ca slabesc atunci cand il folosesc. Prepararea lor este foarte importanata deorece este necesar sa pastram acele substante care ne ajuta organismul, asadar modul de preparare  nu este un secret  il poti  afla doar daca  folosesti  ceaiurile in fiecare zi. La o cana de apa fiarta se adauga un pliculet de ceai care va sta la infuzat intre 3 si 5 minute, apoi ve-ti observa ca deasupra sunt niste uleiuri voalatile care ne ajuta organismul .Fierberea distruge aceste uleiuri si le schimba gustul.  Ceaiurile medicinale  au fost folosite de catre strabunii nostri drept leacuri ele  sunt un aliment si totodata un medicament.  In acesta perioda in care noi toti am uitat de traditie de natura  de tot ceea ce ne ofera pamantul,   trebuie doar sa revenim cu picioarele pe pamant si sa incercam  a gasi loc si pentru aceste plante in camara noastra si sigur ne vor bucura.    Pe vremuri in gradina bunicii exista menta care umplea toata curtea cu mirosul proaspat, apoi  sunatoarea care avea florile galben portocalii si era o placere sa o admiri in zilele insorite.  Avem nevoie de o schimbare si toata neputinta va disparea  ca printr-un vis. Pentru toate acestea este necesar sa vrem sa facem raiul pe pamant.sau mai bine  .zis sa sfintim pamantul cu mainile noastre.  Fiecare planta  are un nume   si o compozitie de aceea putem folosi un amestec de sase  plante  pentru  a avea rezultate cat mai bune. Pentru unele afectiuni se folosesc ;frunza, radacina , planta intreaga, samanta, muguri, coaja.  Plantele sunt folosite drept calmante,  tonice, dezinfectante, depurative, , digestive,    si altele.  
    De exemplu pentru balonari  se face infuzie de anason sau musetel. care se bea dupa mese.    
 Anghinarea este un bun detoxifiant al intregului organism si in special ajuta ficatul pentru a functiona normal. Rinichii sunt si ei uneori in pericol pentru ai curata trebuie sa beti ceai de coada calului . Fiecare din noi putem gasi solutia cea mai buna prin aceste ceaiuri care sunt minunate si pot fi folosite in fiecare zi .Confortul organismului nostru ne aduce starea de bine si linistea sufleteasca. Nu uitati ca puteti inlocui cafeaua cu un ceai  aromatic incepand chiar de astazi .Iar la ora cinci dupa-amiaza este ceaiul pe care organismul il adora.


6 comentarii:

  1. Foarte folositoare postarea. Din gradina lui Dumnezeu la noi pe calculator. Din gradina lui Dumnezeu la noi in ceainic. Daca pamantul e plin de plante felurite, minunate si de folos, oare gradina raiului cum o fi?

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesanta postarea ta, si utila . Mai ales acum la vreme de iaran cand ceaiul merge baut la gura sobei.
    http://armoniasimturilor.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc pentru cuvintele frumoase si pentru ca sunteti aproape de ceea ce gandesc.

    RăspundețiȘtergere
  4. Uite am citit si eu despre frumusetea si aromele naturale care ni le-a lasat Dumnezeu sa gustam si sa ne bucuram ca le avem!Buna farmacista esti!

    RăspundețiȘtergere
  5. Mmultumesc Corina , dar sa stii ca si eu mai gresesc uneori,... imi amintesc si nu uit sa cer iertare.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am sa urmaresc cu interes blog-ul tau. Argumentele sunt interesante. Un an bun ! Mihaela

    RăspundețiȘtergere